Στροφή Schäuble υπέρ της Ελλάδας για προεκλογικούς σκοπούς

13:13 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Σκληρό δημοσίευμα της Bild στρέφεται κατά του Wolfgang Schäuble, τον οποίο κατηγορεί ότι τίθεται ξαφνικά υπέρ της Ελλάδας, μαλακώνοντας την στάση του απέναντί της, αλλαγή στάσης, την οποία αποδίδει σε προεκλογικούς σκοπούς.

«Ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, προκαλεί έκπληξη, όταν επαινεί τους Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται υπό το έλεος της χρεοκοπίας, όταν μάλιστα δεν έχουν κάνει καμιά μεταρρύθμιση» τονίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Bild

σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «O Schäuble χαρακτηρίζει καλούς τους πτωχευμένους Έλληνες», ενώ στον υπότιτλο σημειώνει με εμφανώς ειρωνικό τρόπο: «Ο υπουργός της αλλαγής».

Τι υποστηρίζει η εφημερίδα;

Η εφημερίδα τονίζει ότι αυτή η στροφή στη στάση του Schäuble, βασίζεται σε προεκλογική τακτική. Για να δώσει επιχειρήματα για όσα υποστηρίζει, δημοσιεύει την δήλωση του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Alexander Graf Lambsdorff, o οποίος τονίζει: «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να «συγκαλύψει» το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) πριν τις εθνικές εκλογές».

Τι αναφέρει για την συνάντηση Merkel- Lagarde;

Ο Lambsdorff αναφερόμενος στην συνάντηση Merkel-Lagarde, η οποία έχει δρομολογηθεί για σήμερα Τετάρτη, την χαρακτηρίζει «εξαπάτηση των Γερμανών ψηφοφόρων», υποστηρίζοντας, ότι όπως και η Γερμανίδα Καγκελάριος, έτσι και η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ δεν θα επωφελούνταν από μια ενδεχόμενη νέα ελληνική κρίση τρεις μήνες πριν της γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Η συνάντηση μεταξύ Merkel-Lagarde έχει ως απώτερο σκοπό να «ρίξει στάχτη στα μάτια» σχετικά με το ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με όσα έχουν σχεδιαστεί, «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει», εξήγησε ο Γερμανός πολιτικός στην γερμανική εφημερίδα Βild.

Διαβάστε επίσης:

H Γερμανία κόβει τα φτερά στην Ελλάδα πριν τη συνάντηση Merkel- Lagarde

The post Στροφή Schäuble υπέρ της Ελλάδας για προεκλογικούς σκοπούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα