Συνεχίζεται η διαδικασία για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

18:13 3/11/2016 - Πηγή: iPop

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα είναι και πάλι κρατούμενοι. Αφού αφέθηκαν αρχικά ελεύθεροι για το διοικητικό σκέλος, συνελήφθησαν εκ νέου για το ποινικό.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί οδηγήθηκαν την Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα. Συνελήφθησαν αφού εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα, ενώ ήταν να αφεθούν ελεύθεροι μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, όφειλαν να εγκαταλείψουν την χώρα οικειοθελώς

μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν υποβάλει αίτημα για έκδοση στην χώρα τους, γι’ αυτό και εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Τα εντάλματα εκτελέστηκαν εν τέλει σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού. Προς το παρόν συνεχίζεται η διαδικασία για την έκδοσή τους.

Για το ποινικό σκέλος, αναμένονται απαντήσεις της Τουρκίας σε ερωτήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με το αίτημα για έκδοση.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί υποστηρίζουν πως το αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία είναι απαράδεκτο λόγω της έλλειψης του στοιχείου του διπλού αξιόποινου. Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ενώ προσθέτουν πως δεν έχει γίνει ακόμα η μετάφραση του εντάλματος για την σύλληψή τους.

Ο δικηγόρος των Τούρκων στρατιωτικών τονίζει πως «ξεκινά μια διαδικασία ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξετευλιστική μεταχείριση ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής».

The post Συνεχίζεται η διαδικασία για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα