Υπερέβησαν τον στόχο τα έσοδα τον Οκτώβριο

17:40 3/11/2016 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο, με το οικονομικό επιτελείο να είναι ιδιαίτερο αισιόδοξο.

Πιο συγκεκριμένα, τον μήνα Οκτώβριο τα έσοδα υπερέβησαν κατά 21% τον στόχο που είχε τεθεί. Τα έσοδα ήταν συγκεκριμένα 4,7 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένα κατά 21,37% έναντι του στόχου, ο οποίος είχε καθοριστεί στα 3,9 δισ. ευρώ.

Συνεπώς το δεκάμηνο απ’ τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο, τα συνολικά έσοδα εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 6,16% διότι άγγιξαν τα 39,99 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν 37,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη

της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα αποτελέσματα «διαψεύδουν τα σενάρια περί κατάρρευσης των εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι, ωστόσο δεν δημιουργούν εφησυχασμό».

Παράλληλα, τα ίδια στελέχη παραδέχονται τον προβληματισμό που υπάρχει για την υπερφορολόγηση, η οποία προκαλεί τη μείωση των εισοδημάτων των φορολογούμενων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Παρόλα αυτά, υπάρχει η εκτίμηση ότι το 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο, ενώ για ακόμα μια φορά απορρίπτεται το σενάριο της ενεργοποίησης του «κόφτη».

The post Υπερέβησαν τον στόχο τα έσοδα τον Οκτώβριο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα