Συνεχείς βομβαρδισμοί στην Συρία αφαίρεσαν την ζωή 23 ανθρώπων – Ρωσία ή ΗΠΑ ευθύνονται για τις επιθέσεις; (Video)

20:28 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 23 άμαχοι έχασαν την ζωή τους από πυραύλους που χτύπησαν τρία νοσοκομεία και ένα σχολείο σε πόλεις της Συρία που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Αζάζ κοντά στα τουρκικά σύνορα, όταν πύραυλοι χτύπησαν ένα σχολείο όπου είχαν καταφύγει οικογένειες.

Βομβαρδισμοί έγιναν επίσης σ’ ένα ακόμα καταφύγιο νότια της πόλης και σ’ ένα κομβόι φορτηγών, είπε ένας κάτοικος.

Ο Γάλλος επικεφαλής τω Γιατρών Χωρίς Σύνορα έκανε γνωστό ένα ακόμα περιστατικό με βομβαρδισμό νοσοκομείου στην πόλη Marat Numan, στην βορειοδυτική

Συρία.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ακόμα 8 αγνοούνται από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου.

Στην ίδια πόλη χτυπήθηκε ένα Εθνικό Νοσοκομείο, σκοτώνοντας δύο νοσοκόμες.

Οι κάτοικοι και των δύο πόλεων υποστηρίζουν πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες, τονίζοντας πως στοχεύει μόνο σε τρομοκρατικούς στόχους.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στη Μόσχα υποστήριξε νωρίτερα πως τα χτυπήματα έγιναν από τις ΗΠΑ κι όχι από την Ρωσία.

Ο ίδιος τόνισε πως «το νοσοκομείο καταστράφηκε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καμία σχέση».

Η Ρωσίδα υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης πως: «Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι τέτοιο από τις δυνάμεις μας. Αυτό είναι αντίθετο με την ιδεολογία μας».

Τέλος, ο πρεσβευτής της Συρίας στην Ρωσία κατηγόρησε την Τουρκία ότι κάνει επεμβάσεις στην Συρία και υποστηρίζει τον ISIS.

Photo: Reuters

The post Συνεχείς βομβαρδισμοί στην Συρία αφαίρεσαν την ζωή 23 ανθρώπων – Ρωσία ή ΗΠΑ ευθύνονται για τις επιθέσεις; (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα