Παρασκεύσαν οι Ρώσοι εμβόλιο για την αντιμετώπιση του Έμπολα;

19:23 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Εμβόλιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Έμπολα ισχυρίζεται πως παρασκεύασε η Ρωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ρωσίδα υπουργός Υγείας.

Η ίδια ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Γενεύη, λίγο πριν την συνάντησή της με την διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πως αναμένεται να γίνει στην Γουινέα η τρίτη φάση της δοκιμής του εμβολίου.

Οι φάσεις 1 και 2 έγιναν στη Ρωσία σε εθελοντές και έδειξαν

ότι το εμβόλιο ήταν πολύ αποτελεσματικό

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ερωτώμενη σχετικά με το εμβόλιο είπε: «Οι ρυθμιστικές αρχές της Ρωσίας έχουν πατεντάρει ένα εμβόλιο κατά του Έμπολα» και πρόσθεσε ότι «ο ΠΟΥ επιθυμεί διακαώς να μελετήσει τα δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του εμβολίου».

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ρωσίας το εμβόλιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και οι μόνες παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί είναι δευτερεύουσες: πονοκέφαλος και ελαφρύς πυρετός.

Για τη αποτελεσματικότητα, τονίζεται πως σ΄όσους ασθενείς χορηγήθηκε, παρατηρήθηκε εμφανής αύξηση των αντισωμάτων.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία ή εμβόλιο για τον ιό Έμπολα. Οι γιατροί προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν δίνοντας δια του στόματος θεραπεία για ενυδάτωση του οργανισμού, ενδοφλέβια υγρά και προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop για τις πιο φονικές ασθένειες των τελευταίων χρόνων.

The post Παρασκεύσαν οι Ρώσοι εμβόλιο για την αντιμετώπιση του Έμπολα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα