Συνάντηση Σόιμπλε- Λαγκάρντ: Βούληση του ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα

13:57 20/1/2017 - Πηγή: iPop

Τη βούληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνεχίσει την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, εξέφρασε την Πέμπτη η διευθύντρια του, Κριστίν Λαγκάρντ. Η Επικεφαλής του ΔΝΤ να τονίσουμε, πως συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο Εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ, ο οποίος προέβη σε σχετικές με τη συνάντηση Σόιμπλε- Λαγκάρντ

δηλώσεις, τόνισε χαρακτηριστικά:

Η κα Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τις “εποικοδομητικές συζητήσεις” με την Ελλάδα

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος της Γερμανίας επισήμανε, πως η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε αναφορικά με το Ταμείο:

Θα παραμείνει πλήρως εμπλεκόμενο στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θυμίζουμε, πως μόλις εχθές, Πέμπτη, πίσω το ενδεχόμενο το οποίο είχε αφήσει ο ίδιος ανοιχτό και εστίασε σ΄ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε περίπτωση οριστικής άρνησης του ΔΝΤ.

Επίσης την Πέμπτη ο Σόιμπλε είχε δηλώσει, πως χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σταματά το σημερινό πρόγραμμα και πως ο ίδιος δεν προτίθεται να εισηγηθεί ένα επόμενο.

Τι είπε η Λαγκάρντ για τον Τραμπ;

Λίγες μόνο ώρες πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ η Κρ. Λαγκάρντ σχολίασε τις κινήσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και τόνισε:

Οι πολιτικές προστατευτισμού από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πιθανό θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, επισκιάζοντας τα όποια οφέλη από τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Και εκτίμησε πως συνολικά, το τελικό αποτέλεσμα πιθανόν «δεν θα είναι θετικό».

The post Συνάντηση Σόιμπλε- Λαγκάρντ: Βούληση του ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα