Τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Ακιντζί μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των τεχνοκρατών

12:28 20/1/2017 - Πηγή: iPop

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αλλά και ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα αναμένεται να συναντηθούν και πάλι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής τεχνοκρατών που πραγματοποιήθηκαν στο Μόντ Πελεράν.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισήμανε πως είναι πολύ πιθανό η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 ή 26 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, επισήμανε αναφερόμενος στο νέο τετ-α-τετ των δύο πλευρών, πως θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα των πέντε κεφαλαίων τα οποία άπτονται

της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού και στα οποία έχουν παραμείνει εκκρεμότητες.

Μάλιστα διευκρίνισε πως «δεν αναμένονται συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών στις επόμενες ημέρες» καθότι, όπως δήλωσε ο Αντρέας Μαυρογιάννης αναμένεται να μεταβεί την Κυριακή στη Νέα Υόρκη για συναντήσεις στη γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επίσης υπογράμμισε πως σήμερα, Παρασκευή και μετά το πέρας των συζητήσεων που ολοκληρώθηκαν χτες στο Μόντ Πελεράν θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνάντηση ανάμεσα στις ομάδες εργασίας των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Σ΄αυτή τη συνάντηση αναμένεται να γίνει σύνοψη όσων συζητήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στην Ελβετία.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του iPop.gr για το Κυπριακό.

Θυμίζουμε, πως οι ομάδες ολοκλήρωσαν την Πέμπτης τις εργασίες τους με στόχο να προσδιορίσουν συγκεκριμένες ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχέση με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, αλλά επίσης και τα εργαλεία για να απαντηθούν.

«Στις συζητήσεις δεν μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις για θέματα ουσίας ή διαδικασίας. Με την επιστροφή κάθε τεχνοκρατικής ομάδας, οι ιδέες που εκφράστηκαν θα τεθούν σε πολιτικό επίπεδο και, αφού αξιολογηθούν, θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο» τόνισε ο κ. Χριστουδουλίδης και συμπλήρωσε:

Εκεί που παρουσιάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι στα εργαλεία και στους τρόπους αντιμετώπισης ερωτημάτων που τέθηκαν

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεχνοκρατών -Δεν θα συνεχιστούν την Παρασκευή

The post Τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Ακιντζί μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των τεχνοκρατών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα