Die Zeit: Αισιοδοξία για τον δεινοπαθούντα ελληνικό λαό

15:55 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά της πως υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για τον “δεινοπαθούντα ελληνικό λαό» καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προχωράει κανονικά στην τήρηση των συμφωνηθέντων μέτρων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εν λόγω

δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, θα πρέπει να επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας στους κύκλους των Ευρωπαίων δανειστών, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκπληρώνει ένα- ένα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.

Σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η εκ βάθρων μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις των δανειστών και στο τρέχον τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Μολονότι πρόκειται στο μεταξύ για τέσσερις θεσμούς, στην Ελλάδα οι πιστωτές εξακολουθούν να ονομάζονται τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως στο δημοσίευμά της η Die Zeit, αναφερόμενη στο χρονικό πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σχολιάζει:

O Τσίπρας, προσεγγίζει τους δανειστές. Αν και σε ορισμένα πεδία σημειώνονται καθυστερήσεις, συνολικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έχει καταφέρει να περάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, πολυάριθμα μεγάλα νομοθετικά πακέτα και αυτό και αυτό με μια ισχνή πλειοψηφία.

Η Die Zeit σχολιάζει τέλος πως παρά το ασταθές πολιτικό κλίμα που επικράτησε στην Ελλάδα εντός του 2015, με το δημοψήφισμα, τις εκλογικές διαδικασίες αλλά και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και την εφαρμογή των capital controls, τα ποσοστά ύφεσης στην ελληνική οικονομία ήταν τελικά μικρότερα από τα αναμενόμενα.

The post Die Zeit: Αισιοδοξία για τον δεινοπαθούντα ελληνικό λαό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα