“Ο Αγών μου» αναδημοσιεύεται – Έπειτα από 70 χρόνια ξανά στα γερμανικά βιβλιοπωλεία

16:29 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ με τίτλο “Ο Αγών μου» αναδημοσιεύεται και βρίσκει ξανά τη θέση του στα γερμανικά βιβλιοπωλεία έπειτα από 70 χρόνια απαγόρευσης της κυκλοφορίας του στη Γερμανία.

Η νέα έκδοση του βιβλίου θα έχει τίτλο “Χίτλερ,Ο Αγών μου, Κριτική Έκδοση» και θα περιέχει πέραν του αρχικού πρωτότυπου υλικού, χειρόγραφες σημειώσεις του Αδόλφου Χίτλερ, όπως και σχόλια ιστορικών.

Copies of Hitler’s Mein Kampf go on sale in Germany

for first time in 70 years https://t.co/RIWV4lCGzY

— The Guardian (@guardian) January 8, 2016

Η νέα έκδοση του βιβλίου, έχει προκαλέσει ποικιλία σχολίων και αντιδράσεων, ενώ η εβραϊκή κοινότητα σχολιάζοντας την κυκλοφορία του πονήματος του “Φύρερ», υπογραμμίζει πως πρόκειται για “ένα βιβλίο το οποίο μαρτυρά που μπορούν να οδηγήσουν οι ακραίες ιδεολογίες», υποστηρίζοντας ουσιαστικά την επανέκδοσή του.

Ταυτόχρονα, πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν, σύμφωνα με το BBC, πως δεν πρόκειται για ένα ένα εύκολο βιβλίο, αλλά παρ’όλα αυτά η επανέκδοσή του είναι καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να γίνουν αντιληπτά τόσο τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος, όσο και ο ιστορικός ρόλος του Χίτλερ.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η επανακυκλοφορία του βιβλίου, κάνει του Γερμανούς να αισθάνονται άβολα, αφού “δεν επιθυμούν το πρόσωπο του Χίτλερ να εμφανιστεί ξανά στα βιβλιοπωλεία». Πολλά γερμανικά βιβλιοπωλεία μάλιστα, που δηλώνουν πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν στη πώλησή του, καθώς υποστηρίζουν πως πρόκειται για μεθοδευμένη κίνηση προώθησης αντισημιτικής προπαγάνδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στο Βερολίνο, το Dussman, χαρακτηριστικά δηλώνει πως διαθέτει “μόνον ένα αντίγραφο καταχωνιασμένο στο τμήμα των ιστορικών βιβλίων».

photo:the guardian

The post “Ο Αγών μου» αναδημοσιεύεται – Έπειτα από 70 χρόνια ξανά στα γερμανικά βιβλιοπωλεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα