Συγκροτείται η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ- Από ποιους θα αποτελείται;

21:25 18/4/2016 - Πηγή: iPop

Συγκροτείται αύριο, Τρίτη, η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 5 της Νέας Δημοκρατίας και 1 ακόμα από κάθε άλλο κόμμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

Γιάννης ΓκιόλαςΓιάννης ΘεοφύλακτοςΑννέτα
ΚαββαδίαΠαναγιώτα Κοζομπόλη – ΑμανατίδηΣπύρος ΛάππαςΑντώνης ΜπαλωμενάκηςΧριστόφορος ΠαπαδόπουλοςΓιώργος ΠαπαηλιούΝεκτάριος ΣαντορινιόςΝίκος ΣυρμαλένιοςΣωκράτης Φάμελλος

Από τη Νέα Δημοκρατία θα μετέχουν οι εξής:

Νίκος ΔένδιαςΜάκης ΒορίδηςΚώστας ΤζαβάραςΝίκη ΚεραμέωςΔημήτρης Σταμάτης

Τέλος, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμμετέχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς, από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος και από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης. Από τη Χρυσή Αυγή θα μετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακόμα θα συμμετέχει και ο Νίκος Νικολόπουλος ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Τι θα διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή, η οποία καλείται να καταθέσει το πόρισμά της μέχρι τις 18 Ιουνίου;Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Συγκροτείται η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ- Από ποιους θα αποτελείται; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα