Δραγασάκης: Η άνοδος ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν «ιστορικό ατύχημα»

21:18 18/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επισημαίνοντας την ανάγκη για έναν προοδευτικό πόλο με κορμό τις δυνάμεις της Αριστεράς, προσθέτοντας πως «τα εφήμερα πάθη πρέπει να συγκρατούνται από την ανάγκη για προώθηση των στρατηγικών επιλογών της Αριστεράς«.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Δραγασάκης:

«Το δίλημμα για το ποιος πόλος θα ηγηθεί της πορείας της χώρας είναι καθοριστικό και όλοι καλούνται να απαντήσουν για το που τοποθετούνται» ενώ συμπλήρωσε πως «για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων χρειαζόμαστε ευρεία κοινωνική συμμαχία γύρω από τη ριζοσπαστική Αριστερά».

Πρόσθεσε επίσης πως σε κάθε κρίση, ιστορικά, δημιουργούνται διαχωριστικές γραμμές και όλοι καλούνται να λάβουν θέση. Και ενώ η κρίση στην Ελλάδα ήταν συνολική και χρειαζόταν ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης «αυτό δεν υπήρξε ποτέ και ο φαύλος κύκλος συνεχίστηκε«είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Εάν εξαρχής υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση της κρίσης, θα αποφεύγονταν τα παράγωγα προβλήματα που τα τελευταία χρόνια συσσωρεύονται. Μόνο η προοδευτική πολιτική μπορεί να μας απαλλάξει από τα μνημόνια. Χρειάζεται να δουλέψουμε για τις προϋποθέσεις της προοδευτικής πολιτικής. Η εφαρμογή προοδευτικής πολιτικής απαιτεί ευρείες πολιτικές & κοινωνικές συμμαχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη«.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης, ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε πως «πρέπει να κλείσει γρήγορα στη βάση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση θα θέσουν σε τροχιά ανάκαμψης την οικονομία και τη χώρα«.

Ενώ σε ότι αφορά στη συζήτηση για το χρέος τόνισε ότι «πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τη (χρηματο)οικονομική, αλλά και την κοινωνική βιωσιμότητά του. Η προοδευτική πολιτική για την έξοδο από την κρίση εξαρτάται από τους συσχετισμούς, για τη διαμόρφωση των οποίων όλοι πρέπει να εργαζόμαστε» κατέληξε σχετικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ενώ επεσήμανε πως «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν «ιστορικό ατύχημα» αλλά το άνοιγμα νέου κύκλου πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για την ανασυγκρότηση της χώρας«.

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ αναρωτώμενος πως η «στάση του κ.Μητσοτάκη για εκλογές είναι άσχετη με τον κίνδυνο που αισθάνονται διάφορα κατεστημένα συμφέροντα από την κυβέρνηση;» και κατέληξε με νόημα: «Ας μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης για το πως γίνεται να συμφωνεί με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ» κάνοντας σαφή αναφορά στην πρόσφατη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη WSJ όπου τόνισε ότι συμφωνεί με κάποιες βασικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί το ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα