Παππάς για ΕΣΡ: Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ

20:23 1/11/2016 - Πηγή: iPop

Χαιρέτισε την στάση της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία του ΕΣΡ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχει χρόνος προκειμένου η ΝΔ να περάσει απ’ το «παρών» στο «ναι».

Είμασε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ

και η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα

Τι θα γίνει με τα χρήματα των 4 υπερθεματιστών;

Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους υπερθεματιστές. Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε. Κάναμε λάθη αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι

Ο κ. Παππάς τόνισε κατά τη συνέντευξή του πως «αντισυνταγματική κρίθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι ολόκληρη η διαδικασία της νομοθέτησης».

Όσον αφορά τις 4 άδειες, ο Υπουργός σημείωσε ότι ελήφθη υπόψη η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και ο παράγοντας βιωσιμότητας των καναλιών.

Ελπίδα για συναίνεση- «Θετικό το ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για το ΕΣΡ»

Θετικά είναι τα σχόλια της Κυβέρνησης για το ότι η Νέα Δημοκρατία επανήλθε σήμερα, Τρίτη, στη συζήτηση για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, αφού το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από εχθές».

Θυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Νέα Δημοκρατία άνοιξε το ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ προτείνοντας τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Αναφορικά με την πρόταση, η κυβερνητική πηγή παρέπεμψε στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Παππάς για ΕΣΡ: Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα