Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα ευγενικός στη δουλειά σου!

19:14 20/6/2017 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές πρέπει να σταματήσεις να είσαι ευγενικός στην εργασία σου. Πρέπει να σταματήσεις να είσαι αυτός που είναι πρόθυμος να φορτωθεί extra δουλειά ή άσχημες συμπεριφορές.

Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να είσαι πιο δυναμικός και να υποστηρίζεις τον εαυτό σου, ακόμα και αν αυτό θα σε κάνει λιγότερο ευγενικό.

Σε ποιες περιπτώσεις;

Όταν κάποιος κάνει κάτι ανήθικο

Ίσως είσαι μάρτυρας σε ένα τέτοιο περιστατικό ή ίσως το αφεντικό σου ζητήσει να κάνεις κάτι, με το οποίο δεν νιώθεις άνετα. Αυτές είναι στιγμές που

πρέπει να βρεις το θάρρος να μιλήσεις και να μη δεχτείς. Αν δεις κάτι ανήθικο να συμβαίνει είναι δική σου ευθύνη να το γνωστοποιήσεις στους αρμόδιους.

Όταν χρειάζεται να διεκδικήσεις πραγματικά γεγονότα

Η ομάδα σου εξακολουθεί να αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία ή ιδέες που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και έχεις τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτό.

Έχεις ήδη προσπαθήσεις να το δηλώσεις ευγενικά αλλά δεν σου έδωσαν σημασία. Μάλλον πρέπει να γίνεις λίγο πιο άμεσος και δυναμικός. Διατύπωσε με σαφήνεια τη θέση σου ακόμα και αν για μια στιγμή νιώσεις λίγο επιθετικός.

Όταν είναι καλύτερα να είσαι ειλικρινής

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ειλικρίνεια και την ευγένεια. Και σε πολλές περιπτώσεις η ειλικρίνεια είναι για δικό σου όφελος.

Για παράδειγμα, ετοιμάζεσαι να πεις στον συνάδελφό σου ότι η πρότασή του είναι καταπληκτική – ακόμα και αν έχει παρατηρήσει κάποιο λάθος που πρέπει να διορθώσει.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν χρειάζεται να είσαι ευγενικός. Πες με ειλικρίνεια τη γνώμη σου και τις παρατηρήσεις σου για το δικό σου καλό, του συναδέλφου σου και όλης της εταιρίας.

Μήπως ήρθε η ώρα να δείξεις τον δυναμικό σου χαρακτήρα;

Photo: Getty Images

The post Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα ευγενικός στη δουλειά σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα