Συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσεις

10:00 28/4/2017 - Πηγή: iPop

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) εκτιμά ότι το 2016 περισσότερες από 22.000 γυναίκες έλαβαν νέα διάγνωση και περισσότερες από 14.000 γυναίκες θα πεθάνουν από τη νόσο. Διάβασε παρακάτω τα συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών που δεν πρέπει να αγνοήσεις ποτέ.


Όταν ο καρκίνος των ωοθηκών διαγνωστεί έγκαιρα, η συντριπτική

πλειοψηφία των ασθενών, ζουν περισσότερο από πέντε χρόνια, σύμφωνα με την ACS. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι μόνο το 20% των καρκίνων των ωοθηκών εντοπίζονται νωρίς.

Συμπτώματα

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πρώιμοι καρκίνοι δεν προκαλούν συμπτώματα. Και όταν το κάνουν, τα συμπτώματα, όπως ο κοιλιακός πόνος ή η ταλαιπωρία, οίδημα της κοιλιάς ή φούσκωμα, απώλεια βάρους και επείγον ούρηση, μπορεί να συγχέονται μ’ άλλες ασθένειες.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι τα κοιλιακά ή ουροποιητικά σου συμπτώματα μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό;Είναι πιο συχνά, επιδεινώνονται προοδευτικά και επανέρχονται συχνότερα.Εάν τα συμπτώματά σας είναι επίμονα ή επιδεινώνονται, αναζητήστε γυναικολογική φροντίδα.Εξετάσεις

Η εξέταση για καρκίνο των ωοθηκών μπορεί να περιλαμβάνει εξετάσεις πυελικής εξέτασης και απεικόνισης, καθώς και εξέταση αίματος για την ανίχνευση επιπέδων πρωτεΐνης που βρίσκεται στα κύτταρα καρκίνου των ωοθηκών που ονομάζεται CA 125.

Μία εταιρία ανέπτυξε ένα άλλο τεστ αίματος που ονομάζεται OVA1, το οποίο βοηθάει τους γιατρούς να καθορίσουν εάν μια πυελική μάζα είναι καρκινική και αν είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση.

The post Συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα