Το Cassini μας δείχνει για πρώτη φορά τον Κρόνο από τόσο κοντά | Photos

08:45 28/4/2017 - Πηγή: iPop
| Photos

Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον Κρόνο από τόσο κοντά, χάρη στις νέες φωτογραφίες τις οποίες απέστειλε το διαστημόπλοιο Cassini. Το διαστημόπλοιο επέζησε απ’ την πρώτη «καταβύθισή» του εντός των δακτυλίων του πλανήτη, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Οι φωτογραφίες δείχνουν σύννεφα να στροβιλίζουν, έναν τεράστιο τυφώνα αλλά κι ένα παράξενο σύστημα καιρού με εξάπλευρο στρόβιλο. Το Cassini

εξερευνεί τον Κρόνο εδώ και 13 χρόνια και πλέον καταδύθηκε σ’ ένα στενό κενό ανάμεσα στον πλανήτη και τον εσωτερικό του δακτύλιο, σημείο στο οποίο δεν είχε ξαναπάει ποτέ διαστημόπλοιο.

«Το διαστημόπλοιο Cassini μας έχει ανοίξει για μια ακόμη φορά έναν νέο δρόμο, δείχνοντάς μας νέα απίθανα πράγματα και επιδεικνύοντας πού μπορεί να μας πάει η περιέργειά μας, εάν τολμήσουμε»,δήλωσε ο επικεφαλής των πλανητικών ερευνών της NASA.

Το Cassini αναμένεται να φωτογραφίσει κι άλλα μικρά εσωτερικά φεγγάρια και να προχωρήσει στη μελέτη ανέμων, νεφών, σελάτων και της βαρύτητας του Κρόνου.

Ωστόσο, ως φυσικό επακόλουθο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το Cassini δεν θα επιζήσει των καταδύσεων σε όλους του δακτυλίους. Το κενό μεταξύ του Κρόνου και των δακτυλίων είναι πλάτους περίπου 2.400 χλμ και πιθανότατα γεμάτο σωματίδια πάγου.

Photo: Nasa/JPL-Caltech/EPA

The post Το Cassini μας δείχνει για πρώτη φορά τον Κρόνο από τόσο κοντά | Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cassini, Κρόνο, | Photos,Cassini, krono, | Photos