Στους Θεσμούς το ασφαλιστικό. Άγριες κόντρες Κυβέρνησης- αντιπολίτευσης

22:28 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, στο εσωτερικό της Ελλάδας οι κόντρες μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζουν, ενώ όσο πάνε κι ανεβαίνουν οι τόνοι.

Τα πυρά που ανταλλάσσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς προηγούμενο, με καμία από τις δύο πλευρές

να μην φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει κουβέντα να πέσει στο πάτωμα!

Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις της, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως «ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη σύμπνοια όπως πάντα, αποφάσισαν ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξεχάσουν με ποιον τρόπο οι κυβερνήσεις τους κράτησαν ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα, θυσιάζοντας τους συνταξιούχους. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους επικαλούμενοι το περίφημο mail Χαρδούβελη, το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό πακέτο Γιούνκερ του καλοκαιριού».

Στη συνέχεια μίλησε για τις περικοπές που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια που τα ηνία είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ φάνηκε δυσαρεστημένη για την έλλειψη προτάσεων από μεριάς της αντιπολίτευσης.

Τι είπε το ΠΑΣΟΚ;

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε άμεσα, με μια ανακοίνωση που τόνιζε ότι «η αγωνία σας για τις υπουργικές σας καρέκλες και τα κοστούμια δεν μας αφορά. Η ουσία είναι μία. Με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πλήττονται οι συνταξιούχοι και μεταβάλλονται σε φιλοδώρημα οι μελλοντικές συντάξεις των νέων γενεών».

Τι απάντησε η ΝΔ;

Λίγο αργότερα ήρθε και η μακροσκελής απάντηση του Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος μίλησε για το πολιτικό βέρτιγκο, στο οποίο βρίσκονται η Κυβερνητική Εκπρόσωπος και η Κυβέρνηση γενικότερα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έκλεισε με την εξής αναφορά:

«Φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τη λαϊκή οργή, επιχειρεί να βαφτίσει τις απαιτήσεις των δανειστών σε ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Γνωρίζοντας, ότι ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει στις περικοπές συντάξεων, την υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, τις αυξήσεις των εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, ψάχνει συνένοχους στο έγκλημα.

Λυπούμαστε, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση αυτού του καταστροφικού σχεδίου».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε πως το ασφαλιστικό βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ εξετάζονται οι προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης γύρω από τις νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Στους Θεσμούς το ασφαλιστικό. Άγριες κόντρες Κυβέρνησης- αντιπολίτευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα