Όσο οι Θεσμοί έχουν στα χέρια τους στο ασφαλιστικό, ο Κατρούγκαλος συνεχίζει να μιλάει για διατήρηση των συντάξεω

21:14 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ το νομοσχέδιο με το ασφαλιστικό έχει περάσει πλέον στα χέρια των Θεσμών, οι οποίοι το εξετάζουν λίγο πριν ριχτούν στη μάχη για τις διαπραγματεύσεις, ο Γιώργος Κατρούγκαλος συνεχίζει με κάθε ευκαιρία να τονίζει πως οι κύριες συντάξεις διατηρούνται και δεν θα υποστούν καμία μείωση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Τετάρτης, ο Υπουργός Εργασίας αφού διαβεβαίωσε και πάλι ότι δεν πειραχτούν οι κύριες συντάξεις, μίλησε για ναυαρχίδες παραπληροφόρησης, όσον αφορά το τί ακούγεται για το νομοσχέδιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε

ότι «δεν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές κατάργηση της προσωπικής διαφοράς το 2018. Αποτελεί ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης. Η προσωπική διαφορά θα μειώνεται όσο αυξάνονται οι νέες συντάξεις».

Ο Υπουργός Εργασίας είπε για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι το παίζουν ξαφνικά «παρθένες», χωρίς να σκέφτονται τις προηγούμενες μειώσεις που έχουν γίνει και τόνισε πως «δεν γίνεται σύγκριση με κάτι που έχει πάψει να υπάρχει γιατί από το 2010 και μετά είχαμε 11 μειώσεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Κατρούγκαλος, η αύξηση στις εισφορές θα φέρει 550 εκατ. ευρώ στα Ταμεία.

The post Όσο οι Θεσμοί έχουν στα χέρια τους στο ασφαλιστικό, ο Κατρούγκαλος συνεχίζει να μιλάει για διατήρηση των συντάξεω appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα