Σουηδία, Δανία, Γερμανία συναντιούνται έκτακτα για το μέλλον της Σένγκεν

20:57 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Μια έκτακτη συνάντηση στην οποία θα λάβουν μέρος η Σουηδία, η Δανία και η Σουηδία αποφασίστηκε για αύριο ύστερα από πρωτοβουλία του Έλληνα Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η συνάντηση θα έχει στο επίκεντρό της το μέλλον της Σένγκεν κι έρχεται μετά την απόφαση της Δανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα ακόμα για άτομα που έρχονται από την Ε.Ε.

Να σημειώσουμε πως η Δανία, μετά την απόφαση που πήρε, είναι το όγδοο κράτος-μέλος της Συνθήκης του Σένγκεν που κλείνει τα σύνορά του.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

υπογράμμισε πως «θα είναι οργανωτικός ο χαρακτήρας της συνάντησης και ότι σκοπός είναι η βελτιστοποίηση του συγχρονισμού των εμπλεκόμενων κρατών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων».

Συμβατούς με την Σένγκεν χαρακτήρισε η Κομισιόν τους προσωρινούς ελέγχους που διεξάγονται τα σύνορα της Δανίας, τονίζει η εκπρόσωπος της για θέματα μετανάστευσης, Τόβε Έρνστ.

Η Δανία πήρε την απόφαση να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα της με την Γερμανία την στιγμή που η Κοπεγχάγη αναμένεται να κλείσει τη γέφυρα Όρεσουντ έτσι ώστε, να μην μπορούν να περνούν πρόσφυγες και μετανάστες.

The post Σουηδία, Δανία, Γερμανία συναντιούνται έκτακτα για το μέλλον της Σένγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα