Οι έξι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό

15:57 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Τις έξι προτάσεις του κόμματος του για το προσφυγικό παρουσίασε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό η οποία συντάχθηκε πριν από λίγες ημέρες, μέσω του Προέδρου του κόμματος, παρουσίασε τις προτάσεις της.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία

έχει περιέλθει η χώρα. Η μέχρι τώρα στάση της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη

Αναλυτικά οι έξι θέσεις της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό της Νέας Δημοκρατίας- Τι προτείνει στην Κυβέρνηση;

Ακόμα και μέσα στην ημέρα να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.Να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια. Να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.Να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.Να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς πόρους και να ζητήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.

Στο τέλος της παρουσίαση ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Στις σημερινές δραματικές συνθήκες η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών είναι επιβεβλημένη. Η κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της».

Ενώ, κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως το κόμμα του δεν θα επιτρέψει τα «ολέθρια λάθη που έγιναν» εστιάζοντας στην διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού.

photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Οι έξι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα