Κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων- Στον Προμαχώνα χωρίς τα τρακτέρ τους οι αγρότες

10:25 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Στους δρόμους έχουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα βγει οι αγρότες οι οποίοι τις τελευταίες ώρες έκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων, την ώρα που ανοικτός είναι ακόμη ο Προμαχώνας αν και εκεί έφτασε με τα πόδια και με τα ιδιωτικά οχήματα τους δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τονίζουν, πως δεν θα κάνουν βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, τόνισε:

Εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον

δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο -νωρίς το μεσημέρι, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

Στον Προμαχώνα δηλώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Σερρών:

Στο τελωνείο του Προμαχώνα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, οι οποίοι έφθασαν στο σημείο με αγροτικά οχήματα και με τα ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά τους, χωρίς τα τρακτέρ του.

Μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Πορμαχώνα, δήλωσαν, πως ο σχεδιασμός τους αφορά πεζή διαμαρτυρία στο σημείο, εντός της επόμενης ώρας.

Τα τρακτέρ των αγροτών βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία:

Οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι ισχυρές τόσο κατά μήκος της εθνικής οδού Σερρών – Προμαχώνα, όσο και στις παρακαμπτήριους οδούς.

Θυμίζουμε, πως μέσα στην ημέρα αναμένεται εκ νέου να κλείσει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα. Πολύ πιθανό θεωρείται ο αποκλεισμός να ξεκινήσεις στις 12 το μεσημέρι.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας από την Δευτέρα ξεκίνησαν τους αποκλεισμούς στην εθνική Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, για τρεις ώρες και συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα.

Ενώ στην Αιτωλοακαρνανία έχουν στηθεί δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας συνεχώς ενισχύουν τις δυνάμεις τους φέρνοντας περισσότερα τρακτέρ στο σημείο, ενώ επίσης προχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού ΑθηνώνΘεσσαλονίκης.

Στις κινητοποιήσεις τονίζουμε, πως ενεργά πλέον μπαίνουν και τα μέλη του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως επιβεβαίωσαν εκπροσώπου τους σε δηλώσεις τους.

photos:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων- Στον Προμαχώνα χωρίς τα τρακτέρ τους οι αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα