Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τα 2 χρόνια κυβέρνησης μ΄ένα 16σέλιδο φυλλάδιο

09:47 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα 2 χρόνια κυβέρνησης γιορτάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το 16σέλιδο φυλλάδιο απολογισμό. Στο φυλλάδιο το κόμμα της Κυβέρνησης επικεντρώνεται στο έργο του αυτά τα δύο έτη και αναφέρει «η σελίδα έχει γυρίσει, προχωράμε μαζί».

«Προχωράμε μαζί για τη στήριξη των πιο αδύναμων, την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και της διοίκησης» υπογραμμίζει η Κυβέρνηση και προσθέτει «Μαχόμαστε, επιμένουμε, μπορούμε, προχωράμε μαζί».

Στο εν λόγω

φυλλάδιο, σύμφωνα με τους συντάκτες του, παραθέτονται μερικές από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης τα δύο αυτά χρόνια: «Είναι ένας απολογισμός. Αλλά ταυτόχρονα και ένας οδικός χάρτης για τη συνέχεια».

Την ίδια στιγμή, η δέσμευση η οποία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες είναι:

Έχουμε πολλά ακόμα να διεκδικήσουμε, έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε

Η Κυβέρνηση εστιάζει στους τομείς και της ανάπτυξης, και συγκεκριμένα στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ με ποσοστό απορρόφησης 100% έναντι 90,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Παράλληλα, αναφέρεται στην μάχη η οποία πραγματοποιείται κατά της ανεργίας αναφέροντας «οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το 2016, αυξήθηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2014».

Γίνεται ειδική αναφορά στις συντάξεις και προτάσσεται το πρόσφατο κυβερνητικό μέτρο, της χορήγησης «έκτακτου βοηθήματος 630 εκ. ευρώ για 1.577.442 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ».

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί:

Με τον προϋπολογισμό του 2016 σταμάτησε η συνεχής μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών που ξεκίνησε το 2011 (μείωση πενταετίας 34%), ενώ για το χώρο της δημόσιας Υγείας επισημαίνεται η διασφάλιση πρόσβασης στις παροχές Υγείας για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες. Στον Πολιτισμό, μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν τα έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του ΕΣΠΑ 2007-2013, με απορροφητικότητα πόρων της τάξης του 98%

Κι ενώ σε εξέλιξη είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών η Κυβέρνηση αναφέρεται στα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου λέγοντας, πως ξεχωρίζει «η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και η δυνατότητα καταβολής συντάξεων στους αγρότες».

Δείτε αναλυτικά τα τρία μέρη του φυλλαδίου:

Πρώτο μέρος

Δεύτερος μέρος

Τρίτο μέρος

The post Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τα 2 χρόνια κυβέρνησης μ΄ένα 16σέλιδο φυλλάδιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα