Στους 39 οι νεκροί απ’ τον Χάρβεϊ | Χιλιάδες εκτοπισμένοι και ανυπολόγιστες ζημιές

21:40 31/8/2017 - Πηγή: iPop
Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί απ’ την φονική τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, η οποία έχει πλήξει το Τέξας των ΗΠΑ. Δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν εκτοπιστεί ενώ οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται στους 39, ενώ οι αρχές της κομητείας Όραντζ εντόπισαν τις σορούς δύο νέων, 19 και 21 χρόνων, οι οποίοι, όπως μεταδίδει και το CNN, έπαθαν ηλεκτροπληξία κοντά στο σπίτι τους.

Με τα νερά να αρχίζουν να αποχωρούν, έρχονται στην επιφάνεια

όλα αυτά που άφησε πίσω του η φονική καταιγίδα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι ενώ θα χρειαστούν χρόνια προκειμένου ν’ αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές.

Οι υλικές ζημιές που έχει προκαλέσει ο Χάρβεϊ | Χιλιάδεςεκτιμώνται ότι είναι αξίας 30 με 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε σε τροπική ύφεση, όμως, τόνισε ότι «οι καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόν/ Πορτ Άρθουρ προς τα ανατολικά ως τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα ολόκληρη την εβδομάδα».

Πάντως, εκφράζονται φόβοι ότι θα εντοπιστούν και κι άλλοι νεκροί.Εν τω μεταξύ, περίπου 59.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία αρκετοί δρόμοι, όπως και τα δύο βασικά αεροδρόμια της πόλης.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αναμένεται να επισκεφθεί και πάλι το Τέξας το Σάββατο.

The post Στους 39 οι νεκροί απ’ τον Χάρβεϊ | Χιλιάδες εκτοπισμένοι και ανυπολόγιστες ζημιές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα