Η ζωή μετά την αποφοίτηση….Και τώρα;

18:07 31/8/2017 - Πηγή: iPop
Μόλις τελείωσες το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο. Ήταν κάτι που περίμενες πως και πως αλλά τώρα δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Ακόμα και για τους πιο προετοιμασμένους μπορεί να είναι το πρώτο σοκ για το τι θα κάνεις στη ζωή σου.

Τελείωσες με το καλό, πήρες το πτυχίο σου και τώρα; Τι πρέπει να κάνεις τώρα; Για σένα λοιπόν που αναρωτιέσαι με το τι θα κάνεις στη ζωή σου διάβασε και αυτό:

Συνειδητοποίησε πως είναι εντάξει αν δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στη ζωή σου!

Διανύεις τις αρχές της δεκαετίας του 20 και επομένως είναι πολύ λογικό

να μην ξέρεις ποιος θέλεις να είσαι ή τι θέλεις να κάνει σε 20 με 30 χρόνια. Είναι καλό να έχεις στόχους αλλά μην αφήνεις το άγνωστο να σε κάνει να σκέφτεσαι πως δεν είσαι στο σωστό δρόμο. Γιατί είσαι.

Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι θέλουν να κάνουν με τη ζωή τους μόλις αποφοιτήσουν. Μάλλον, ξεκινώντας κάποια δουλειά για να αποκτήσεις εμπειρία, θα μάθεις σίγουρα αυτό που δεν θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Και αυτό είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις, γιατί είναι αυτό που θα σε οδηγήσει σ΄αυτό που είσαι γεννημένος να κάνεις.

Να προσπαθείς καινούργια πράγματα και να είσαι εντάξει με την αποτυχία

Όταν αποτύχεις μαθαίνεις και όταν μαθαίνεις πετυχαίνεις. Μη φοβάσαι την αποτυχία γιατί θα σε κρατήσει στάσιμο και μακριά απ’ την επιτυχία. Δοκίμασε νέα πράγματα, «πέσε με τα μούτρα» κατά πάνω τους, μόνο έτσι θα μάθεις!

Να είσαι σφουγγάρι και να μαθαίνεις όσα πιο πολλά μπορείς

Αν είσαι νέος και δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις τότε απλώς δώσε προσοχή!
Δώσε προσοχή στους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν και σ΄αυτούς που ζητάς συμβουλές.

Να είσαι περίεργος και να ρωτάς όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται για τα πράγματα που σε περιβάλλουν αλλά και γι’αυτά που δεν έχεις άμεση σχέση. Δώσε προσοχή σε αυτό που σ’αρέσει να κάνεις και στα φυσικά σου ταλέντα.

Κάνε μια λίστα με όλες τις δραστηριότητες που σου φέρνουν χαρά και αφιέρωσε λίγο χρόνο να σκεφτείς αυτά που θα ήθελες να βελτιώσεις. Στον εαυτό σου να λες πάντα την αλήθεια.

Πήγαινε με όλη σου τη δύναμη και τα ταλέντα

Μην εστιάζεις πολύ στο να γίνεις καλός σε κάτι που δεν είσαι. Αντί να σπαταλάς ενέργεια και χρόνο, ξόδεψε το χρόνο σου για να τελειοποιήσεις τις δεξιότητες που πραγματικά σ’ ενδιαφέρουν.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα: Απόλαυσε τη ζωή σου. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα υπολογισμένα και προγραμματισμένα. Απόλαυσε τη βόλτα σου αντί να περιμένεις ανυπόμονα έναν άγνωστο προορισμό.

Photo: CALEB WOODS ON UNSPLASH

The post Η ζωή μετά την αποφοίτηση….Και τώρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα