Στόχος της Ρούπα Τσίπρας- Μητσοτάκης και άλλα πολιτικά πρόσωπα- Επικοινωνίες με Τόσκα

15:40 10/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα ονόματα του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του τωρινού Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται πως βρίσκονται ανάμεσα σε πολλά ονόματα που βρέθηκαν σε σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Ο Νίκος Τόσκας τηλεφώνησε και στους δύο πολιτικούς, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τους ενημερώσει.

Για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον τους, ενημέρωσε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Τόσκας τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, μετά την ανακάλυψη σημειώσεων στην κατοικία της Πόλας

Ρούπα στην Ηλιούπολη, όπου φαίνεται πως αναγράφονται τα ονόματά τους, μεταξύ άλλων διαφανών πολιτών. Την λίστα με τα ονόματα φαίνεται πως έγραψε η ίδια με συνεργούς της. Ανάμεσα στα στοιχεία που δίνονταν εκτός από τα ονόματα ήταν διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τους δύο αρχηγούς.

Ο κ. Τόσκας πληροφόρησε τηλεφωνικά για τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά και διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η παρακολούθηση στους κύκλους της Πόλας Ρούπα, καθώς και ότι η Αντιτρομοκρατική αναλύει όλα τα ευρήματα που υπήρχαν σε κομπιούτερ ή έγγραφα.

Υπάρχουν και άλλα ονόματα στην λίστα της Ρούπα:

Όπως φαίνεται, στην περίφημη λίστα Ρούπα, συμμετέχουν ονόματα ακόμα 5 πολιτικών αρχηγών, με τους οποίους ήρθε επίσης σε επικοινωνία ο Νίκος Τόσκας, προκειμένου να τους ενημερώσει. Πέρα από τους πολιτικούς, όμως, στην λίστα αυτή βρίσκονται και τα ονόματα 50 δημοσίων προσώπων, οι οποίοι δεν είναι πολιτικοί.

Σύμφωνα με πηγές από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του Αλέξη Τσίπρα, του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του τέως πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου και του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Όπως ανάφεραν πηγές της αστυνομίας, τα ονόματα των δυο πολιτικών αρχηγών, φιγουράρουν ανάμεσα σε άλλα σε σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Τα ευρήματα αυτά, όμως, δεν κρίνονται σοβαρά και δεν επιβεβαιώνουν τα σενάρια για επίθεση εναντίον τους. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν.

Κυβερνητικές πηγές ανάφεραν, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα ότι: «Η Ελληνική Αστυνομία δεν αξιολογεί ως σημαντικά τα ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ενδείξεις στοχοποίησης».

photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post Στόχος της Ρούπα Τσίπρας- Μητσοτάκης και άλλα πολιτικά πρόσωπα- Επικοινωνίες με Τόσκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα