Στην Πορτογαλία τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν -τελικά- δικαίωμα υιοθεσίας

18:26 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν αφήσει την καρέκλα του Προέδρου, ο συντηρητικός Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, αποφάσισε πως στην Πορτογαλία τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν -τελικά- δικαίωμα υιοθεσίας.

Τι και αν τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να προχωρούν σε υιοθεσίες, ο απερχόμενος Πρόεδρος έθεσε βέτο σ’ αυτό τον νόμο.

«Είναι σημαντικό, μια τόσο σημαντική αλλαγή για ένα θέμα τόσο κοινωνικά ευαίσθητο, να μην εφαρμοστεί χωρίς να έχει προηγηθεί μια ευρεία δημόσια συζήτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Να σημειώσουμε

πως ο Καβάκο Σίλβα στις 9 Μαρτίου θα παραδώσει τη θέση του στον Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος την Κυριακή.

Ο Καβάκο Σίλβα, μάλιστα, ζήτησε από τους βουλευτές να σκεφτούν το «συμφέρον του παιδιού» και όχι τόσο την ισότητα «μεταξύ ζευγαριών διαφορετικού ή του ίδιου φύλου».

Αντιδράσεις σ’ αυτή την απόφαση

Την παράκαμψη του Προεδρικού βέτου ζήτησε αμέσως το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο με ανακοίνωσή του ζήτησε να επικυρωθεί εκ νέου ο νόμος από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών.

The post Στην Πορτογαλία τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν -τελικά- δικαίωμα υιοθεσίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα