Οι «Άθλιοι» του Banksy κοσμούν τη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο (photos)

18:09 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Ένα ακόμα έργο διαμαρτυρίας του ακτιβιστή street artist Banksy, εμπνευσμένο αυτή τη φορά από τους «Άθλιους» του Βίκτορ Ουγκό, καταδικάζει τη ρίψη χημικών στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλάι, στη γαλλική πλευρά της σήραγγας της Μάγχης.

Έπειτα από το πρόσφατο γκράφιτι του Βρετανού street artist Banksy, πάνω σ’ ένα τοίχο του κέντρου συγκέντρωσης μεταναστών στο Καλαί της Γαλλίας, στο οποίο ο Steve Jobs

απεικονίζεται ως κυνηγημένος πρόσφυγας, ο γνωστός καλλιτέχνης «ξαναχτυπά», σχεδιάζοντας αυτή τη φορά πάνω σε έναν τοίχο της γαλλικής Πρεσβείας στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Έχοντας ως έμπνευση, έναν από τους χαρακτήρες των Άθλιων του Βίκτορ Ουγκό, ο Banksy απεικονίζει στο νέο του έργο, μια κοπέλα να πνίγεται από τα δακρυγόνα, καταδικάζοντας ουσιαστικά τη ρίψη χημικών από τις δυνάμεις καταστολής της Γαλλίας, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλαί.

Όπως ήταν φυσικά επόμενο, η βρετανικές αστυνομικές αρχές, διέταξαν την «απομάκρυνση» του καινούριου έργου διαμαρτυρίας του Banksy, από τον τοίχο της γαλλικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

London police order #Bansky's 'Les Miserables' artwork to be covered https://t.co/Tf5RfOOh2Z pic.twitter.com/N5LiABXGK1

— Ruptly (@Ruptly) January 25, 2016

Οι αντιδράσεις ωστόσο των περαστικών, ήταν εντελώς διαφορετικές…

New Bansky mural opposite London's French embassy takes aim at Calais 'Jungle' gas https://t.co/FIrGHvlBkM pic.twitter.com/hX5wVPl3V5

BBC News England (@BBCEngland) January 25, 2016

photo: new york times, bbc

The post Οι «Άθλιοι» του Banksy κοσμούν τη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα