Αυξάνονται τα θύματα της γρίπης -Ακόμα 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

17:55 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Τελειωμό δεν έχουν τα θανατηφόρα κρούσματα καθώς τα θύματα της γρίπης έφτασαν τα 18 με 4 ακόμα ανθρώπους να έχουν χάσει τη μάχη.

18 άνθρωποι έχασαν συνολικά τη ζωή τους, 69 ασθενείς με γρίπη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, μέχρι αυτή τη στιγμή ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 113 ασθενείς από την αρχή του έτους.

Και ενώ ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται, το μεγάλο πρόβλημα με τα κρεβάτια των ΜΕΘ παραμένει καθώς τουλάχιστον τρεις εκ των 18 θυμάτων νοσηλεύονταν σε θαλάμους και βρισκόντουσαν σε αναμονή για κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανάμεσα στους νοσηλευμένους σε ΜΕΘ,

σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκονται πέντε ανήλικοι ασθενείς, εκ των οποίων δύο έχουν επιβαρυμένο ιστορικό και τρεις συγκαταλέγονται στον υγιή πληθυσμό, που δεν έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι προχωρούν οι διαδικασίες, ώστε να προκηρυχθούν άμεσα 500 θέσεις (100 γιατροί και 400 νοσηλευτές), με στόχο να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και αφετέρου να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αυξάνονται τα θύματα της γρίπης -Ακόμα 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα