Στην εισαγγελία η προανάκριση για τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα- Η ανακοίνωση των γονέων

10:29 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Στην Εισαγγελία Πειραιά θα αποσταλεί σήμερα, Τετάρτη, με στόχο να αξιολογηθεί ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, με αφορμή τα επεισόδια που προκλήθηκαν από ομάδα χρυσαυγιτών την Τρίτη στο Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Θυμίζουμε, πως στο συγκεκριμένο σχολείο ομάδα μελών της

Χρυσής Αυγής αντιπαρατέθηκε με γονείς, όπως επίσης και δασκάλους με αφορμή το ότι εκεί αναμένεται να φοιτήσουν 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Η αντίδραση των γονέων του σχολείου ήταν άμεση και εξέδωσαν μάλιστα σχετική ανακοίνωση στην οποία καταδικάζουν το συμβάν.

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά, όπως έγινε γνωστό από την Τρίτη θα λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες αφού πραγματοποιήθηκαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για προπηλακισμούς. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έρευνα και για την αδράνεια αστυνομικών που αν και βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο δεν επέβαλαν την τάξη.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περάματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων από το Σχιστό στο δημοτικό σχολείο Περάματος.

Οι γονείς του σχολείου εξέδωσαν ανακοίνωση παρουσιάζοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τα σχολεία της περιοχής και τόνισαν:

Καταδικάζουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την εύλογη αντίδρασή μας ως ρατσιστική ή την χρησιμοποιούν ως ευκαιρία για να την καπηλευτούν για πολιτικές σκοπιμότητες

«Γιατί κύριοι είμαστε εμείς οι ρατσιστές και όχι όλοι εσείς που αντιπροσωπεύετε το κράτος ή οποιαδήποτε άλλη δομή και που μπορεί κι εσείς ενδόμυχα να έχετε τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες με μας αλλά φοβάστε να τις εκφράσετε. Ίσως δεν σας αγγίζει αυτό το γεγονός τη δική σας καθημερινότητα» πρόσθεσαν.

Δείτε το σχετικό video:

Διαβάστε επίσης:

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τη στάση των αστυνομικών κατά τα επεισόδια με χρυσαυγίτες στο Πέραμα

The post Στην εισαγγελία η προανάκριση για τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα- Η ανακοίνωση των γονέων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα