Στην Αθήνα οι αγρότες- Την Τρίτη το συλλαλητήριο τους

15:49 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες οι οποίοι αποφάσισαν να έρθουν την Τρίτη (14/2) στην Αθήνα με στόχο να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. Η απόφαση τους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ

και του ΟΓΑ, ανακοινώθηκε από 35 μπλόκα 11 ομοσπονδίες και δεκάδες επιτροπές αγώνα απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια η οποία πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, οι εκπρόσωποι τους ζήτησαν συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) την Παρασκευή 10/2. Μάλιστα, τόνισαν, πως σκοπός τους είναι να κατατεθούν τα αιτήματα τους για να μπορέσει η Κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Τι είπε ο Πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας;

Ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος μίλησε στους αγρότες κατηγόρησε την Κυβέρνηση και έστρεψε τα πυρά του κατά του αρμόδιου υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.

Ο Β. Μπούτας έστρεψε τα πυρά του κατά όσων ότι λένε ψέματα όταν αναφέρονται στους αγρότες και υπογραμμίζουν, ότι ζουν καλύτερα από τους άλλους.

«Ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Β. Μπούτας επεσήμαινε, ότι:

Ότι κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες το πέτυχαν με αγώνες

Οι ομιλητές της πανελλαδικής συνάντησης εστίασαν στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού τον οποίον ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού αλλά και στο αίτημα τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, όπως επίσης και στο αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης:

Αποφασισμένοι οι αγρότες ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

photo:Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Στην Αθήνα οι αγρότες- Την Τρίτη το συλλαλητήριο τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα