Σε καραντίνα παραμένει ο ρώσικος στίβος

13:58 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Ισχυρό είναι το σοκ για τη Ρωσία, καθώς μετά από τους Ολυμπιακούς του Ρίου η ομάδα του στίβου της αποκλείστηκε και από το παγκόσμιο του Λονδίνου.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μόνο ώρες, η ομάδα της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχει τελικά ούτε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Λονδίνο. Στην εν λόγω ανακοίνωση προέβη την Τρίτη η διεθνής

ομοσπονδία στίβου (IAAF).

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της IAAF η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μονακό ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Pune Andersen δήλωσε:

Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να επιστρέψει στους αγώνες και ο αποκλεισμός της θα ισχύσει και στο παγκόσμιο του Λονδίνου

Ο ρωσικός αθλητισμός θυμίζουμε, ότι παραμένει στο επίκεντρο μετά από το τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ και διαφθοράς, το οποίο αποκαλύφθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA). Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και στέρησε στους αθλητές της Ρωσίας τη δυνατότητα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τι πρέπει να κάνουν οι Ρώσοι αθλητές αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες;

Το μόνο το οποίο μπορεί να γίνει σ΄αυτή την περίπτωση είναι να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής τους με την προϋπόθεση να τεθούν υπό «ουδέτερη» σημαία και εν συνεχεία να αναμένουν την έγκριση από την IAAF.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουμε, ότι θα πρέπει επίσης να μην εμπλέκονται με κανένα τρόπο με το σύστημα διαφθοράς της εθνικής ομοσπονδίας τους αλλά και να μην έχουν εργαστεί με τους προπονητές ή τους γιατρούς που εμπλέκονται στις υποθέσεις ντόπινγκ.

The post Σε καραντίνα παραμένει ο ρώσικος στίβος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα