Στην αντεπίθεση ο Τσακαλώτος: ΝΔ και Eldorado Gold ίσως συνεργάστηκαν

19:48 11/9/2017 - Πηγή: iPop
Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας με σκληρό τρόπο σ’ όσους κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι «διώχνει τις επενδύσεις απ’ την Ελλάδα», μετά την απόφαση της Eldorado Gold να «παγώσει» τα έργα της στη χώρα μας.

Ο κ. Τσακαλώτος απ’ το βήμα της Βουλής τόνισε πως ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν ανακοίνωσε επενδύσεις,

αλλά το πώς οργανώνουμε τις επενδύσεις, ενώ σημείωσε πως η Κυβέρνηση θέλει επενδύσεις με κανόνες, με εργαλεία και με στόχευση για την έξοδο της Ελλάδας απ’ την κρίση, «χωρίς να γυρίσουμε στην περίοδο πριν από το 2009».

Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα τον χειρισμό του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, στο θέμα με την Eldorado Gold.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και την Eldorado Gold, λέγοντας συγκεκριμένα πως «η ΝΔ, ίσως σε συνεργασία με την El Dorado, προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην Κυβέρνηση».

Εμένα με καλύπτει η ανακοίνωση Σταθάκη. Βάζει πολύ καλά τα θέματα. Προσπάθησε η ΝΔ, σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα στην Κυβέρνηση μετά την ΔΕΘ όπου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά κανόνες και όρους για τις επενδύσεις. Το σωστό είναι να έχεις κανόνες και εργαλεία για το τι επενδύσεις θέλεις

Θυμίζουμε πως σήμερα, Δευτέρα, η Eldorado Gold ανακοίνωσε πως σταματά τη επένδυσή της στα ορυχεία, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών αναφορικά με την κατασκευή και την ανάπτυξη για τα σχέδια στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στην Χαλκιδική.

Η Κομισιόν απ’ την πλευρά της τόνισε πως «δεν σχολιάζει συγκεκριμένες επιχειρηματικές αποφάσεις. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα τα οποία περιγράφονται στο Μνημόνιο Κατανόησης Οικονομικών και Δημοσιονομικών πολιτικών σε σχέση με την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Photo: Nikos Libertas / SOOC

Το άρθρο Στην αντεπίθεση ο Τσακαλώτος: ΝΔ και Eldorado Gold ίσως συνεργάστηκαν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα