Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Αθηναίους | Απεργίες όλη την εβδομάδα στα ΜΜΜ

17:09 11/9/2017 - Πηγή: iPop
Στάσεις εργασίας πραγματοποιεί το προσωπικό του ΟΑΣΑ από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.Αναλυτικά οι ώρες και οι μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων:

Την Τρίτη 12/09 στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό από τις 21.00

έως την λήξη της βάρδιας.

Την Τετάρτη 13/09 τα λεωφορεία θα έχουν στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας.

Την Πέμπτη 14/09 θα έχει 24ωρη απεργία στον Προαστιακό. Τα δρομολόγια του Μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα εκτελούνται).

Την Παρασκευή 15/09 στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό από τις 12.00 έως τις 15.00

Η απεργία τη συγκεκριμένη μέρα αποφασίστηκε καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η μέρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περάσει και επίσημα στους νέους ιδιοκτήτες της.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντιδρά στη διαδικασία με την οποία γίνονται οι προαγωγές μέσα στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Στάσεις εργασίας στη ΣΤΑ.ΣΥ (Γραμμή 1)
Τρίτη 12/9: από 21.00 έως λήξη της βάρδιας
Παρασκευή 15/9: από 12.00 έως 15.00

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνει, με ανησυχία, ότι το τελευταίο 10μηνο λειτουργεί στην Εταιρεία «βιομηχανία» μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και
αναξιοκρατικού συστήματος της «προφορικής συνέντευξης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 (!) πράξεις, που αφορούν σε μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές.

Και τον Σεπτέμβρη, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια…

Ο διαβλητός θεσμός της «προφορικής συνέντευξης» προβλέφθηκε ως μοχλός ρουσφετολογικών αποφάσεων των εκάστοτε διοικούντων στον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, που συντάχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τη σύσταση της ΣΤΑ.ΣΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί την ριζική αλλαγή του.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Γι’ αυτό, πραγματοποιούμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) ως εξής: Τρίτη 12/9: από 21.00 έως λήξη της
βάρδιας και Παρασκευή 15/9: από 12.00 έως 15.00

Στη συνέχεια ανάλογα με τη στάση της Διοίκησης θα καθοριστεί η παραπέρα στάση μας.

Διεκδικούμε:

Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο αναχρονιστικός θεσμό της «συνέντευξης»Να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων.Να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.Να υπάρξει υπηρεσιακή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενουςΝα γίνει καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης

Π. Κοντογιάννης

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Το άρθρο Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Αθηναίους | Απεργίες όλη την εβδομάδα στα ΜΜΜ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα