Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Μουζάλας

15:28 30/1/2016 - Πηγή: iPop

Ευθείες βολές εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με αφορμή τις συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν λόγω των χειρισμών της στο προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι όποιος κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της στην ουσία κατηγορεί τη Frontex.

Τονίζει

μάλιστα ότι εάν διακρίνει κάποιος στο πέλαγος μία λέμβο προσφύγων, δεν μπορεί να απωθήσει τους ανθρώπους, όπως πρότεινε ο Βέλγος ομόλογός του, καθώς αυτό παραβαίνει το Διεθνές Δίκαιο και το «Push-back» είναι παράνομο.

Ο κ.Μουζάλας επισημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και όμως αντιμετωπίζει την προσφυγική κρίση ενώ παραδέχεται πως μπορεί να έχει καθυστερήσει η δημιουργία των Hotspots, ωστόσο γίνεται καταγραφή και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων αν και η χώρα μας διαθέτει μόνο 40 συσκευές Eurodac, ενώ έχουμε ζητήσει 100 τέτοια μηχανήματα.

Επαναλαμβάνει τέλος με νόημα ότι κατά την αναζήτηση για τον υπαίτιο του προβλήματος πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει από την Frontex 1.800 υπαλλήλους και έως τώρα έχει λάβει μόνον 800.

The post Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Μουζάλας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα