Ο Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας – Δημοσίευμα του Economist ανάβει φωτιές στην Κυβέρνηση

13:45 30/1/2016 - Πηγή: iPop

Με ένα πρόσφατο δημοσίευμα του ο Economist, υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, με αφορμή την πρόσφατη πανηγυρική ομιλία του για την επέτειο ενός χρόνου διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

είναι ετοιμόρροπη», ο Economist, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, για τον εορτασμό ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, υπογραμμίζει πως «πολλοί Ελληνες εκνευρίστηκαν γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αναφορά στην προσφυγική κρίση, ενισχύοντας την εντεινόμενη αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας» .

Συνεχίζοντας στο σχετικό άρθρο το οποίο η ελληνική Κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ετοιμόρροπη, δίνεται έμφαση στα σκάνδαλα που έχουν πλήξει την εικόνα της αριστερής Κυβέρνησης, όπως επίσης και στους οικονομικούς χειρισμούς της. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας σκανδάλων διαφθοράς συνεχίζει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στον Γιώργο Σταθάκη και το πόθεν έσχες όπως και στους διορισμούς φίλων και συγγενών από στελέχη του κόμματος και βουλευτές. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι δημοφιλείς, οι φόροι αυξάνονται, η ανεργία παραμένει στο 25% και τα capital controls είναι ακόμη σε ισχύ».

Υπενθυμίζουμε, πως στον απολογισμό της ομιλίας του Πρωθυπουργού, στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει φωτοβολίδα της ιστορίας και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές και την επόμενη τετραετία για να τελειώνουμε όπως είπε, με το κατεστημένο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια, το σχετικό δημοσίευμα του Economist στέκεται ιδιαίτερα και στις κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς και επαγγελματικών ομάδων, ενάντια στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό, οι οποίοι «κάποτε ήταν σύμμαχοι του Τσίπρα».

Ακόμα σχολιάζοντας την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που προωθείται από την ελληνική Κυβέρνηση, το άρθρο κάνει λόγο, για πιθανή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Συγκεκριμένα: «Tο Φεβρουάριο, το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει».

Τέλος αναφορικά με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και γύρω από τα αποτελέσματα, πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που δίνουν προβάδισμα στο κόμμα της ΝΔ, σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σημαντικό προβάδισμα. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, ευρέως δημοφιλής, αν και η απόφασή του να τοποθετήσει κάποιους εκκεντρικούς δεξιούς σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα απογοήτευσε τους κεντρώους».

The post Ο Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας – Δημοσίευμα του Economist ανάβει φωτιές στην Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα