Στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα προσβλέπει ο Regling

15:05 19/4/2017 - Πηγή: iPop

Ενώ το ΔΝΤ δείχνει φανερά τις προθέσεις του για την Ελλάδα, για το χρέος αλλά και αναφορικά με τα μέτρα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσει ακόμα και για το 2018, την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κlaus Regling, σε συνέντευξή του εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει

στο Ελληνικό πρόγραμμα.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα του ΔΝΤ», τόνισε ο ίδιος λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι «ένα θέμα σε εξέλιξη».

Στην συνέχεια είπε χαρακτηριστικά ότι είμαστε στα μέσα του τρίτου προγράμματος, από το οποίο η Ελλάδα έχει λάβει 31 δισεκ. ευρώ από τον ESM.

Ο Regling, φάνηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επικείμενων προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου ο ίδιος απάντησε ότι δεν αναμένει κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο.

Την ίδια στιγμή, η Christine Lagarde παραχωρεί σήμερα, Τετάρτη, συνέντευξη Τύπου ενόψει της εαρινής Συνόδου του Ταμείου, όπου αναμένεται να θέσει επισήμως το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η ίδια την Τρίτη, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο εάν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και εφαρμοστούν σταθερές μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το ΔΝΤ δείχνει τις προθέσεις του για την Ελλάδα | Οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά

The post Στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα προσβλέπει ο Regling appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα