ΓΕΕΘΑ: Υπήρχε περιορισμένη ορατότητα στην περιοχή της συντριβής του ελικοπτέρου

12:44 19/4/2017 - Πηγή: iPop

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ, Βασίλη Μπελετσιώτη, σχετικά με τη συντριβή ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Όπως είπε ο κ. Μπελετσιώτης, στις 11:03 το πρωί της Τετάρτης υπήρξε πληροφορία ότι μια γυναίκα ήταν ζωντανή και οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου ήταν νεκροί.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν στην περιοχή, ο ίδιος ενημέρωσε πως υπήρχαν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα, ενώ οι άνεμοι ήταν νοτιοανατολικοί,

ασθενείς.

Έρευνα διεξάγεται σχετικά με τα αίτια της πτώσης.

Το χρονικό της τραγωδίας:Στις 7.25 το ελικόπτερο απογειώθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης. Κινήθηκε στην 110 πτέρυγα μάχης και αφού προσγειώθηκε επέβησαν στελέχη της 1ης Στρατιάς.Στις 7.38 υπήρξε απώλεια επικοινωνιών και ακολούθησε απώλεια ίχνους ραντάρ.Μετά τις 8 το πρωί υπήρξε αναφορά από συνεργείο της ΔΕΗ για εντοπισμό συντριμμιών του ελικοπτέρου.Στις 10.38 προσγειώθηκε ελικόπτερο στο σημείοΣτις 11.00 Υπήρξε ενημέρωση ότι μια γυναίκα είναι ζωντανοί και πως τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ήταν νεκροί.Η ενημέρωση Τύπου απ’ το ΓΕΕΘΑ:

«Το ελικόπτερο απογειώθηκε το πρωί και κινήθηκε στην 110 πτέρυγα μάχης. Στις 07:38 υπήρξε απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο, ακολούθησε απώλεια ίχνους ραντάρ. Ο προγραμματισμένος χρόνος προσγείωσης ήταν 09:50. Ακολούθησαν οι προβλεπόμενες κινήσεις.

Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι μετείχαν ένα Super Puma, ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

Στις 10 το πρωί υπήρξε πληροφορία ότι είχε πέσει το ελικόπτερο 3-4 χλμ βόρεια της περιοχής Σαρανταπόρου. Ακολούθησε ενημέρωση από τη ΔΕΗ για συντριβή του ελικοπτέρου. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ήταν σε ετοιμότητα αντιμετώπισης του περιστατικού.

Στις 10:48 προσγειώθηκε ένα Augusta στην περιοχή πτώσης του ελικοπτέρου.

Στις 11:03 υπήρξε πληροφορία ότι μια γυναίκα ήταν ζωντανή και οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν νεκροί.

Οι σοροί διακομίζονται στη Λάρισα.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ μεταβαίνει στο σημείο του δυστυχήματος. Η επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος βρίσκεται στην περιοχή και έχει αναλάβει έργο.

Αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα υπήρχαν στην περιοχή.

Οι άνεμοι ήταν νοτιοανατολικοί, ασθενείς».

The post ΓΕΕΘΑ: Υπήρχε περιορισμένη ορατότητα στην περιοχή της συντριβής του ελικοπτέρου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΓΕΕΘΑ, Υπήρχε,geetha, ypirche