Στη Ρωσία μεταφέρεται η σορός του πρέσβη που δολοφονήθηκε

18:24 20/12/2016 - Πηγή: iPop

To απόγευμα της Τρίτης αναχώρησε για την Ρωσία το αεροσκάφος που μεταφέρει την σορό του πρέσβη που δολοφονήθηκε στην Άγκυρα.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε απ’ το αεροδρόμιο της Άγκυρας κι έχει προορισμό την Μόσχα.

Το φέρετρο με την σορό του Καρλόφ είναι καλυμμένο με την σημαία της Ρωσίας. Το φέρετρο μεταφέρθηκε στο αεροσκάφος με τιμητική φρουρά 6 στρατιωτών της Τουρκίας μετά την θρησκευτική τελετή που έγινε στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου παρουσία της γυναίκας του πρέσβη, Τούρκων αξιωματούχων και

διπλωματών από ξένες χώρες.

Θυμίζουμε ότι η δολοφονία του πρέσβη έγινε το βράδυ της Δευτέρας κατά την διάρκεια έκθεσης στην Άγκυρα. Ο αστυνομικός που τον δολοφόνησε άνοιξε πυρ εναντίον του. Ο ίδιος είπε πως έκανε την επίθεση ως εκδίκηση για την ανακατάληψη του Χαλεπίου απ’ τον Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης δήλωσε κατά την επιμνημόσυνη τελετή:

«Η οδύνη μας είναι μεγάλη. Αποτίουμε φόρο τιμής σ’ έναν διπλωμάτη που κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς, στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας».

Ερντογάν: Το να πυροβολείς πισώπλατα, είναι σημάδι των προδοτών και των δειλών

Στην τραγική δολοφονία του Ρώσου πρέσβη από τα πυρά αστυνομικού αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια των εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη της πρώτης σήραγγας για αυτοκίνητα κάτω απ’ τα στενά του Βοσπόρου.

Ο Ερντογάν σημείωσε πως με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλ. Πούτιν, μοιράζονται την ίδια άποψη, «ότι η συνεργασία μας με τη Ρωσία σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα για τη Συρία, δεν πρέπει να εμποδιστεί από αυτή την επίθεση».

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι νομικοί θεσμοί της Τουρκίας θα φέρουν στο φως την αλήθεια εξετάζοντας το γεγονός από όλες του τις πλευρές. Το να πυροβολείς πισώπλατα, είναι σημάδι των προδοτών και των δειλών

Photo: Getty

The post Στη Ρωσία μεταφέρεται η σορός του πρέσβη που δολοφονήθηκε appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
ρωσισ πρεσβησ στην αγκυρα μεταφερετε στην ρωσια
Τυχαία Θέματα