Συνεχίζονται οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία- Αποχαιρέτησαν την Ελλάδα σήμερα 19 ακόμα άτομα

16:30 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Δεκαεννιά πρόσφυγες από τη Συρία επέστρεψαν την Τρίτη στην Τουρκία στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπροωθήσεων που πραγματοποιείται υπό την ευθύνη της Αστυνομίας και επίσης με τη συνδρομή προσωπικού του Frontex.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 άνδρες, 3 γυναίκες αλλά και 10 συνοδευόμενα ανήλικα τέκνα επέστρεψαν ξανά στην Τουρκία.

Να τονίσουμε πως τα 17 από τα 19 άτομα ανακάλεσαν τις βουλήσεις τους για τη χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας, ενώ τα άλλα δύο δεν είχαν εκφράσει βούληση χορήγησης ασύλου.

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε

αεροπορικώς, με αεροσκάφος το οποίο είχε ναυλωθεί από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και της Ακτοφυλακής -Frontex.

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και είχε προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας.

Να θυμίσουμε, πως από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.183 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 54 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας καιΜε βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 801 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.Από την ημέρα που ξεκίνησε η εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας 410 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών οι οποίοι είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.photo: AP Photo/Amel Emric

The post Συνεχίζονται οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία- Αποχαιρέτησαν την Ελλάδα σήμερα 19 ακόμα άτομα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζονται, Τουρκία- Αποχαιρέτησαν, Ελλάδα,synechizontai, tourkia- apochairetisan, ellada