Στη μάχη κατά του Trump και τα Starbucks: Απαντούν με προσλήψεις 10.000 προσφύγων

09:08 30/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα Starbucks μπήκαν δυναμικά στη μάχη κατά του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, απαντώντας στις σκληρές πολιτικές του με προσλήψεις 10.000 προσφύγων σε καταστήματα σε 75 χώρες.

Ο CEO της εταιρείας, Howard Schultz, δήλωσε ότι το σχέδιο για προσλήψεις προσφύγων ανακοινώθηκε την Κυριακή στο προσωπικό ως αντίδραση στο διάταγμα του Trump για «μπλόκο» στην είσοδο προσφύγων

στις ΗΠΑ.

Το σχέδιο προβλέπει τις προσλήψεις 10.000 προσφύγων σε 75 χώρες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Ο Schultz ανέφερε ότι «ζούμε σε μια εποχή που δεν έχει προηγούμενο», εξηγώντας ότι το σχέδιο είναι επικεντρωμένο σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει με τον στρατό των ΗΠΑ ως διερμηνείς και υποστηρικτικό προσωπικό.

Μάλιστα, ανακοίνωσε επίσης ότι η εταιρεία στηρίζει πλήρως το πρόγραμμα «Deferred Action for Childhood Arrivals» (DACA), το οποίο παρέχει βοήθεια σε μετανάστες χωρίς χαρτιά και έφθασαν στις ΗΠΑ ως παιδιά προκειμένου να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, να μπουν στα πανεπιστήμια ή να αποκτήσουν δουλειά.

Παράλληλα, η Starbucks ανακοίνωσε ότι εν επιβληθούν μέτρα ή περιορισμοί εναντίον Μεξικανών, τότε θα στηρίξει τους πελάτες της κι εκεί.

Photo: AP

The post Στη μάχη κατά του Trump και τα Starbucks: Απαντούν με προσλήψεις 10.000 προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα