Στη μάχη ενάντια στον ISIS και η Google

18:50 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Και η Google μπαίνει για τα καλά στη μάχη ενάντια στον ISIS με τον Jared Cohen, επικεφαλής του τμήματος ιδεών της εταιρείας, να τονίζει ότι θα πρέπει να σταματήσει η δίνεται η δυνατότητα στην τρομοκρατική οργάνωση να προωθείται μέσω του Google.

Φυσικά, είπε πως είναι αδύνατο να μην χρησιμοποιεί ο ISIS

κι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις το Tor ή το dark web, όμως θα πρέπει να σταματήσει η προβολή τους από το παραδοσιακό Ίντερνετ.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Σημειώνεται πως ο ISIS μπορεί να κάνει προπαγάνδα χρησιμοποιώντας το Ίντερνετ και ανεβάζοντας πληροφορίες που διαδίδονται σε όλους. Με video, λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και hashtags, η τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να κάνει προπαγάνδα ανενόχλητη και να προβάλλεται ως κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό, τι είναι, σύμφωνα με τον Cohen.

Για να γίνει δυνατός όμως ο αποκλεισμός του ISIS από το Διαδίκτυο, απαιτείται το κλείσιμο των λογαριασμών του σε μέσα όπως το Twitter και το Facebook. Τέτοιου είδους εταιρείες όμως δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν σε διαγραφή των λογαριασμών καθώς υποτίθεται ότι είναι μέσα, όπου ενθαρρύνεται η ελεύθερη έκφραση.

Παρόλα αυτά, το Twitter ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι υπεύθυνοι θα πατούν delete στους λογαριασμούς χρηστών που προωθούν τη βία και το μίσος, σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στο social media και η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία να γίνει πιο αποτελεσματική.

The post Στη μάχη ενάντια στον ISIS και η Google appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα