Σοιμπλε σε τσιπρα:ειναι η εφαρμογη ηλιθιε - για να καταλαβαινουμε ποιος κανει κουμαντο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διασταύρωσαν τα ξίφη τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αποτυχία του τρόπου που η Ευρώπη αντιμετώπισε την κρίση και έφερε ως παράδειγμα την ανεργία και
τη συρρίκνωση του ΑΕΠ.
"Η Ευρώπη για να μπορέσει να προχωρήσει χρειάζεται να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης συνολικά και να μπορέσει να αμβλύνει τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στις χώρες της περιφέρειας και στις χώρες του βορρά" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
"Μια ελληνική επιχείρηση δανείζεται στην Ελλάδα με 7%, αντιστοίχως μια επιχείρηση σε μια βόρεια χώρα δανείζεται με 1%. Χρειάζεται λοιπόν να βάλουμε κοινούς κανόνες φορολογικούς, δημοσιονομικούς, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, δεν μπορεί να υπάρχουν χώρες με 25% ανεργία στην καρδιά της ευρωζώνης, στην καρδιά της Ευρώπης. Χρειάζεται να κάνουμε γενναία βήματα μπροστά, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη αλληλεγγύη, και περισσότερη κοινωνική συνοχή" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Keywords
Αναζητήσεις
τι δεν καταλαβαινει ηλιθιε σοιμπλε
Τυχαία Θέματα