Σταϊνμάγερ: Ήταν επιπόλαιο όταν μιλούσαμε για έξοδο της Ελλάδας απ’ το ευρώ

15:11 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Στην παραδοχή ότι αποτελούσε επιπολαιότητα το να γίνεται λόγος για έξοδο της Ελλάδας απ’ το ευρώ προχώρησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος βρίσκεται στην χώρα μας.

Σε ομιλία του στην Έκθεση την οποία εγκαινίασε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Νίκο Κοτζιά τόνισε ακόμα ότι «δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή κρίση των τελευταίων ετών που να μην έπληξε άμεσα την Ελλάδα».

Ο

Γερμανός ΥΠΕΞ συμπλήρωσε ότι «στη δική μου χώρα -έτσι μου φαίνεται μερικές φορές- δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα».

Παράλληλα, έκανε αναφορά στην χρηματοπιστωτική κρίση, το προσφυγικό και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Ο Σταϊνμάγερ μάλιστα άσκησε κριτική σ’ όσους εναντιώθηκαν την Ελλάδα και επιθυμούσαν Grexit.

Ήταν πολύ επιπόλαιος ο λόγος τα τελευταία χρόνια -και στη δική μου χώρα- για την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα ή από τη ζώνη του Σένγκεν. Αντιθέτως θα ευχόμουν να υποστήριζαν και άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι τόσο ακλόνητα το ευρωπαϊκό εγχείρημα, όπως εσείς εδώ στην Ελλάδα

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητος και απαραίτητος εταίρος της Γερμανίας. «Στην Ελλάδα βλέπω έναν εταίρο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει ευθύνη. Ένα συγκεκριμένο και πολύ επίκαιρο παράδειγμα είναι η επίλυση του Κυπριακού. Εκεί φαίνεται ότι υπάρχει μια ευκαιρία για μια ιστορική πρόοδο».

The post Σταϊνμάγερ: Ήταν επιπόλαιο όταν μιλούσαμε για έξοδο της Ελλάδας απ’ το ευρώ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα