«Ορόσημο» χαρακτηρίζει το Eurogroup της Δευτέρας ο Τζανακόπουλος

13:47 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Για το Eurogroup της Δευτέρας το οποίο χαρακτήρισε «ορόσημο» μίλησε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μέσα στο Δεκέμβριο έτσι ώστε, όπως είπε να μπει η «σφραγίδα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό Αθήνα 9.84 εκτίμησε αναφερόμενος στο αυριανό

ραντεβού των ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. πως «θα αποτυπώσει μια κατ’ αρχήν πορεία προς συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο και για νέα συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενώ αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ λέγοντας:

Το Ταμείο επαναλαμβάνει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα μιλάει για το 2019. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε αποδεκτά όσα ζητάει για τα μέτρα και τα εργασιακά

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας:

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα δήλωσε «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήταν πρόθυμοι να τα δεχτούν. Πολιτεύτηκε με τέτοιο τρόπο που άνοιξε την όρεξη του ΔΝΤ».

Για τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε:

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους. Μπορούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταλήξουμε σε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που μπορούν να τραβήξουν πιθανά προς τα κάτω και τα πλεονάσματα» είπε και έκλεισε τη συνέντευξη του υπογραμμίζοντας:

Η Ευρώπη δεν θα μείνει αμέτοχη. Δεν προεξοφλώ τίποτα, αλλά το κλίμα είναι τέτοιο που έχει τις προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου

Διαβάστε επίσης:

Εμμένει ο Σόιμπλε ζητά μεταρρυθμίσεις και όχι ελάφρυνση χρέους

The post «Ορόσημο» χαρακτηρίζει το Eurogroup της Δευτέρας ο Τζανακόπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα