Στα άκρα η κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή- Άναψαν τα αίματα- Ευθύνες στην Κυβέρνηση επιρρίπτουν Γεννηματά-Θεοδωράκης

18:03 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Άναψαν τα αίματα για ακόμα μια φορά στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Στα άκρα η κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ δήλωσε στον Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως δεν έχει τις βλέψεις να γίνει πρωθυπουργός. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ

και κατηγόρησε την Κυβέρνηση λέγοντας: «μας καταντήσατε ψευδοδημοκρατία της μπανανίας». Επιθέσεις στην Κυβέρνηση εξαπέλυσαν Γεννηματά- Θεοδωράκης.

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη:

«Θα σας ζητήσω εξηγήσεις και ελπίζω να μην απαντήσετε με μηνύσεις», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας χαρακτηριστικά, «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση εξεταστικής που θα αφορά στα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι οι 10 Παπασταύρου είναι ένα πρόσωπο αλλά σε 10 διαφορετικές λίστες και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι υιοθετεί τη θέση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση αλλά και της ΠΓΔΜ στο ζήτημα των κλειστών συνόρων.

Η Ελλάδα όπως σημείωσε, με το προσφυγικό ανέδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό.

Κυριαρχικό δικαίωμα μίας εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα υλοποίησης των στόχων, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως ζητάτε εκλογές λίγο πριν την κρίσιμη αξιολόγηση με στόχο να οδηγηθεί η χώρα στη μέγγενη αλλά θα περιμένετε πολύ» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι υπερασπίζεται τους πλούσιους, θέλει ομαδικές απολύσεις, επιθυμεί να μην υπάρχουν επικουρικές συντάξεις και ταυτίζεται με τις απόψεις των δανειστών.

«Πρέπει να μπείτε στη διεκδίκηση πιστοποιητικού του χρέους και είναι θράσος να μιλάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αριστερό ολοκληρωτισμό» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τολμάτε να κατηγορείται εμάς για τους κεφαλαιακούς και τραπεζικούς ελέγχους και αντί να ασχοληθείτε με την ουσία των WIKILEAKS αφήνατε άθλιους υπαινιγμούς με το ερώτημα από πού διέρρευσαν όλα αυτά.

«Αλλού να ψάχνετε ενόχους, η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

Κάθε χώρα έχει κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίσει τα μέσα για να υλοποιήσει τους στόχους, έχουμε δίκιο και θα δικαιωθούμε, ο ελληνικός λαός θα δει μετά από έξι χρόνια καταστροφής φως στην άκρη του τούνελ με την προστασία μεταξύ άλλων, της πρώτης κατοικίας

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό καθιστούν βιώσιμο το σύστημα υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι ζήτημα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει να καθορίζει τη ροή πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν συστήσει ένα ιδιότυπο καρτέλ ασφυκτικά κλειστό καθώς το συνολικό ποσό που έχει λάβει η ΝΔ από το 1999 μέχρι σήμερα ως κρατική ενίσχυση είναι 301 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 296 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε διαχρονικό σκάνδαλο το θέμα του τραπεζικού δανεισμού των δύο κομμάτων που παρέμενε όπως είπε νομοθετικά έωλο ενώ έκανε λόγο και για απαλλαγή των ευθυνών τραπεζικών στελεχών με νομοθετική ρύθμιση τριών βουλευτών της ΝΔ.

Μίλησε για φούσκα δανεισμού των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία δανείζονταν εκχωρώντας αέρα, προτάσσοντας την πρόταση να μπουν ορκωτοί λογιστές προκειμένου να ελέγξουν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε νέο νομοθετικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα.

Καθιερώνεται όπως σημείωσε, σύστημα ελέγχου των χρημάτων προς τα πολιτικά κόμματα.

Γνωστοποίησε ότι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και παρεμβάσεις θα καταργηθούν άμεσα όπως αυτή που παρέχει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη τα οποία χορήγησαν θαλασσοδάνεια.

Η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται στην κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης αλλά στην πλήρη διαφάνεια τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι η χρηματοδότηση ΜΜΕ δεν αγγίχτηκε από κανένα και τα δάνεια αυτά αντί να εξοφλούνται, αναχρηματοδοτούνται , ενώ εκείνοι που τα καρπώθηκαν βρίσκονται καταχωρημένοι στον Τειρεσία .

953 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ύψος δανεισμού των ΜΜΕ είπε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος στοιχεία της ΤτΕ.

Δεν θα συνεχίσουμε την ασυλία στα ΜΜΕ παρά τις επιθέσεις και το δημόσιο πλέον εισπράττει τέλη συχνοτήτων.Ποτέ δε θα ανεχτούμε να μας στηρίξουν οι νταβατζήδες τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του και διαβεβαιώνοντας ότι δε θα μπει τρία μέτρα κάτω από τη γη κανένα σκάνδαλο.

Στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:

Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας τα οποία δεν ταυτίζονται πλέον με τα δικά σας συμφέροντα, θα μείνετε στην ιστορία ως πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της ΝΔ. Μάλιστα στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να δουν το φως της δημοσιότητας τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θαύμα της σύγκρουσης με το ΔΝΤ κράτησε μόνο λίγες ημέρες, με την ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό σας ενισχύθηκε ο ρόλος του Ταμείου και η δραματοποίηση μίας υποκλοπής πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους πιστωτές είπε ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Στήνεται άλλη μία κακοστημένη παράσταση το έργο ωστόσο δεν κόβει εισιτήρια σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας ότι όσο δεν ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση ο λογαριασμός μεγαλώνει.

Μας φέρατε στο να μας αποκαλούν ψευδοδημοκρατία της μπανανίας είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική να δανείζονται τα κόμματα με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις.

Τη δική μας οικονομική εξυγίανση θα την κάνουμε πράξη και θα είμαστε συνεπείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πορευόμαστε με διαφάνεια, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και όχι άλλα τραπεζικά δάνεια διότι στηριζόμαστε πλέον στα μέλη της ΝΔ για τη χρηματοδότησή μας, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι έκλεισε άρον άρον την υπόθεση Σταθάκη και έχει μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο για να ξεπλένει τις ανομίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το έργο λάσπης συνεχίζεται» δήλωσε η Γεροβασίλη:

«Το έργο διαπλοκή, το έργο λάσπη το έργο κοκορομαχία συνεχίζεται ενώ η χώρα βυθίζεται. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και δεν θα ξεφύγετε από αυτή» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τόνισε:

«Η πραγματικότητα δεν συμψηφίζεται ούτε με τον λαϊκισμό ούτε με τη διχαστική ρητορική ούτε με τα νταϊλίκια. Φαίνεται πως δεν μάθατε τίποτα από τα περσινά λάθη και το πόσο πίσω οδηγήσατε τη χώρα που το πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Είστε μία κυβέρνηση που κάθε μέρα ψάχνει μία κρυψώνα για να κρύψει όσα είπε την προηγούμενη».

Ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «Πανηγυρίζετε για την απόφαση Ντράγκι χωρίς να αντιλαμβάνεστε πως η απόφαση είναι μισή καθώς δεν αφορά τα ομόλογα του δημοσίου και θα σας θυμίσω πως την απόφαση αυτή θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει ένα χρόνο πριν».

«Κύριε Τσίπρα κατεβάστε την παράσταση πριν η νέα κωμωδία εξελιχθεί σε πολιτική τραγωδία για τη χώρα» ανέφερε μεταξύ των άλλων η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ήρωες του δράματος» αποκάλεσε ο Θεοδωράκης τα μέλη της Κυβέρνησης:

«Η χώρα εξελίσσεται και φτάσαμε στη μέρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν και τις αναφορές στον Μάριο Ντράγκι. Και βέβαια μας λύθηκε και μια απορία: ο Πάπας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι. Παρατάξτε λοιπόν όλους τους ήρωες του δράματος να τους συγχαρεί. Την κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Δρίτσα, τον κ. Τόσκα, τον κ. Καμμένο. Για ποια μεταναστευτική πολιτική όμως μιλάτε; Έχετε ενημερωθεί για τον Πειραιά, για την Ειδομένη, για τη Χίο, για τη Λέσβο; Χάος και εκμετάλλευση των προσφύγων. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα σύνορα και στα νησιά» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού ο οποίος δήλωσε:

Οι ακραίοι κάνουν πάρτι. Τολμήστε να πάτε ή στείλτε κάποιον από τους βουλευτές σας να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί να κάνουν τα πάντα και η κυβέρνησή σας να μην κάνει τίποτα

Και δήλωσε για το κόμμα του: «Το Ποτάμι ξόδεψε στις ευρωεκλογές του ‘14 100.000 ευρώ. Το Ποτάμι ξόδεψε για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 395.000 ευρώ και για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ξόδεψε 480.000 ευρώ»

«Εμείς για να μην έχουμε ανάγκη από δάνεια και ύποπτες χρηματοδοτήσεις δε διατηρούμε κομματικά γραφεία πουθενά στην Ελλάδα, δε γεμίζουμε τις πόλεις με αφίσες, δεν κάνουμε πολυέξοδες περιοδείες. Τα στελέχη μας μετακινούνται με δικά τους έξοδα» επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

The post Στα άκρα η κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή- Άναψαν τα αίματα- Ευθύνες στην Κυβέρνηση επιρρίπτουν Γεννηματά-Θεοδωράκης appeared first on iPop.

Keywords
βουλη, νεα κυβερνηση, τσιπρας, κοντρα, θεοδωρακης, κυβερνηση, στα ακρα, αιματα, φωνάζει ο κλέφτης, αλέξης τσίπρας, το φως, μμε, συριζα, νεα δημοκρατια, ΔΝΤ, ΠΓΔΜ, ελλαδα, εκλογες, wikileaks, φως, ΠΑΣΟΚ, λύση, ττε, τραπεζες, εισιτήρια, νέα, καμμενος, πειραιας, ipop, wikileaks greece, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, νεος παπας, αξιολογηση, εωλο, αλέξης τσίπρας, κομματα, βουλευτες, ipop, το θεμα, αφισες, βημα, δανεια, θεμα, μμε, ομολογα, πλαισιο, το βημα, ττε, υψος, φως, αλληλεγγυη, ασφαλιστικο, βρισκεται, γινει, γραφεια, δημοσιο, δικη, εγγυηση, ευρω, ειπε, εισιτήρια, εκμεταλλευση, εξι, υποθεση, ηρωες, θαυμα, θρασος, ομιλια, κυρια, κομμα, κωμωδια, λαθη, λύση, λογο, μητσοτακης, παντα, ορκωτοι λογιστες, ουσια, πλυντηριο, ροη, ρυθμισεις, ρητορικη, ρυθμιση, συζητηση, συνεχεια, τολμηστε, το φως, τρια, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, χαος, χρημα, δικαιωμα, δικιο, εξεταστικη, χωρα, κλειστο, μια φορα
Τυχαία Θέματα