Νύπτουν τας χείρας τους για τα επεισόδια οι αλληλέγγυοι της Ειδομένης

16:52 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Δεν δέχονται καμία ευθύνη για τα επεισόδια τα οποία προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ειδομένη οι αλληλέγγυοι οι οποίοι την Παρασκευή παραχώρησαν σχετική συνέντευξη Τύπου.

Από το Πολύκαστρο όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των μελών των 14 πρωτοβουλιών, από διάφορες χώρες, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον καταυλισμό της Ειδομένης, τόνισαν πως δεν έχουν καμία σχέση μ΄όσα έχουν γίνει.

Η κοινή δήλωση η οποία διαβάσθηκε στην συνέντευξη Τύπου αναφέρει:

Οι άδικες κατηγορίες εναντίον μας έχουν ως αποτέλεσμα μόνον την αύξηση της αστυνομικής

δραστηριότητας και τις αδικαιολόγητες συλλήψεις και προσαγωγές τουλάχιστον 25 εθελοντών τις τελευταίες μέρες. Επιπλέον, μειώνουν την ήδη περιορισμένη πρόσβαση των προσφύγων σε βασικές ανάγκες, όπως σε τρόφιμα και ιατρική βοήθεια

Σύμφωνα με τους αλληλέγγυους μάλιστα, η προσοχή θα πρέπει «να είναι στραμμένη στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και στη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επίσης η ανακοίνωση υπογραμμίζει:

«Οι άνθρωποι στην Ειδομένη θεωρούν ότι τους συμπεριφέρονται απάνθρωπα, ειδικά μετά τη βία που υπέστησαν την περασμένη Κυριακή. Ακόμη, είναι κατανοητό ότι όσοι ζουν στον καταυλισμό θα «απαντήσουν» με διαμαρτυρίες εξαιτίας της απογοήτευσης από την απέλπιδα κατάσταση που ζουν».

Ποιοι υπογράφουν την ανακοίνωση;Team BananasHealthPoint FoundationSolidariTea, BorderfreeDresden-Balkan KonvoiAid Delivery MissionShorba CrewInterVolveRefugee Trauma InitiativeMicropolis Social Space for FreedomInterEuropean Human Aid AssociationChai TeamVolunteers Idomeni Coordination and Support Team και The Czech Team.

The post Νύπτουν τας χείρας τους για τα επεισόδια οι αλληλέγγυοι της Ειδομένης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα