Τα μυστικά της έλξης: Τι εξιτάρει τους άνδρες και τις γυναίκες στο αντίθετο φύλο;

17:26 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Τι κρύβεται πίσω από την υποσυνείδητη σεξουαλική επιλογή και την διαδικασία αποπλάνησης; Η προσέλκυση του ιδανικού για εμάς παρτενέρ, είναι κάτι που έχει την δυνατότητα να γίνεται αβίαστα αν λάβουμε υπόψιν τα παρακάτω:

Ορμόνες: Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο αποτρέπει τις γυναίκες από την ωορρηξία, θα μπορούσε να επηρεάσει τους τύπους των ανδρών που επιθυμούν. Αρχίζοντας ή σταματώντας το χάπι κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, μπορεί να απομακρύνει μια γυναίκα από τον σύντροφό της, μιας και οι προτιμήσεις της είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν με την αλλαγή των

ορμονών στο σώμα της. Για παράδειγμα, έρευνες υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το χάπι, προτιμούν άνδρες με λιγότερο αρρενωπά πρόσωπα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες γυναίκες.

Οσμή: Είναι πολλές οι πληροφορίες που υποσυνείδητα λαμβάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος από την οσμή των άλλων. Ένα ακριβό άρωμα υποδηλώνει καλή οικονομική κατάσταση, μια ευχάριστη μυρωδιά δείχνει άτομα που φροντίζουν την υγιεινή τους, αλλά βεβαίως η έκθεση σε ανδρικές φερομόνες επηρεάζει τη σεξουαλική έλξη μιας γυναίκας σε μεγάλο βαθμό. Πείραμα του Ινστιτούτου Athena, έδειξε ότι άντρες που χρησιμοποιούσαν λοσιόν ενισχυμένη με πρόσθετες φερομόνες μετά το ξύρισμα, εμπλέκονταν σε συχνότερες σεξουαλικές συνευρέσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Οικειότητα: Έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες νιώθουν μεγαλύτερη έλξη προς άνδρες με οικείο πρόσωπο, λόγω του ότι τους εμπνέουν ασφάλεια. Όσο περισσότερο οικείος μας είναι κάποιος τόσο πιο εύκολα μπορούμε να προβλέψουμε την συμπεριφορά του, αποβάλλοντας το άγχος μιας καινούριας γνωριμίας. Παρόλο που η οικειότητα μεταξύ δύο ανθρώπων μπορεί να τους κάνει να νιώσουν άνετα και να αφεθούν στη σεξουαλική εξερεύνηση, η υπερβολική οικειότητα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μια δόση μυστηρίου μπορεί να κεντρίσει σεξουαλικά έναν άντρα ή μια γυναίκα. Παρόλα αυτά, οι άνδρες τείνουν να έλκονται περισσότερο από καινούρια/εξωτικά πρόσωπα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που προτιμούν γνωστά και οικεία πρόσωπα. Η εξελικτική εξήγηση αυτού του φαινομένου είναι ότι οι άνδρες επιδιώκουν να έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τις γυναίκες, καθώς αυτό αυξάνει δραματικά την αναπαραγωγική επιτυχία τους, ενώ οι γυναίκες δεν έχουν την ανάγκη να το πράξουν, δεδομένου ότι μπορούν να γονιμοποιηθούν από ένα μόνο άντρα τη φορά.

Ιδανικές αναλογίες: μια χαμηλή αναλογία μέσης-γοφών στις γυναίκες (γύρω στο 0.7), φαίνεται να είναι η πιο ελκυστική για τους άνδρες. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δηλώνει ισορροπημένα ορμονικά επίπεδα και καλή υγεία. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή παχύσαρκες ή μετά την εμμηνόπαυση κλπ, τείνουν να έχουν υψηλότερη αναλογία μέσης-γοφών. Επίσης, οι άνδρες τείνουν να βασίζονται περισσότερο στις αξιολογήσεις του σώματος της γυναίκας για προσωρινές σχέσεις, παρά για τις μακροχρόνιες σχέσεις τους. Όσον αφορά τις γυναίκες, μελέτες που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι προτιμούν άντρες με συμμετρικό σώμα, ύψους 1,85 ή κάπως ψηλότερο, γιατί με αυτού του είδους άνδρα νιώθουν πιο ασφαλείς, αλλά και γιατί το θεωρούν ένα «ειλικρινές σήμα» των προσόντων του…

Θα ήθελα να επισημάνω όμως, ότι παρόλο που η επιστήμη έχει καταφέρει να εξηγήσει πολλά από τα μυστήρια της ερωτικής έλξης, θα μπορούσε άραγε να εξηγήσει και τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στο τι βρίσκει σεξουαλικά ελκυστικό κάθε μεμονωμένος άνθρωπος; Ο σεξολόγος John Money, απαντάει σε αυτό λέγοντας ότι όλοι μας έχουμε ένα μοναδικό πρότυπο ελκυστικότητας, το οποίο αρχίζει να διαμορφώνεται από την παιδική μας ηλικία και βασίζεται στις εμπειρίες μας και στους ανθρώπους που γνωρίζουμε στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξής μας.

Αναστασία Ελευθερίου

Διδακτορική ερευνήτρια

The post Τα μυστικά της έλξης: Τι εξιτάρει τους άνδρες και τις γυναίκες στο αντίθετο φύλο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα