«Σπάνε» τα μέτρα για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση | Τι ετοιμάζεται να υπογράψει η Κυβέρνηση;

17:54 5/4/2017 - Πηγή: iPop

«Σπάνε» τα μέτρα για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση, όπως όλα δείχνουν κι όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές από Βρυξέλλες, με την Κυβέρνηση να είναι έτοιμη να πει «ναι» στο να εφαρμοστούν τα μέτρα σπαστά, αρχικά στις συντάξεις (1% του ΑΕΠ) και εν συνεχεία στο αφορολόγητο (1% ΑΕΠ).

Στο Eurogroup της Παρασκευής αναμένεται να συζητηθεί ένα σχέδιο συμφωνίας με στόχο την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Το σχέδιο συμφωνίας,

σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, περιλαμβάνει:

Λήψη μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019Λήψη μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2020 στο φορολογικό

Εάν, ωστόσο, οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία δεν αποδειχθούν αληθινές και η Ελλάδα δεν πιάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018, τότε όλα τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2019.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν με τηλεδιάσκεψη.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ σημειώνει απ’ την πλευρά του την ανάγκη για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τάσσεται υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας.

Το Βερολίνο αναμένει την Παρασκευή την κατάθεση έκθεσης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, διαβεβαίωσε η ίδια, ωστόσο, αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες.

«Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες. Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα. Πάντως, έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Photo: EPA

The post «Σπάνε» τα μέτρα για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση | Τι ετοιμάζεται να υπογράψει η Κυβέρνηση; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα