Σκουρλέτης: Σύμπτωση απόψεων στη βάση των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς

16:59 25/10/2016 - Πηγή: iPop

Σύμπτωση απόψεων στη βάση των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και η εξέλιξη της διαδικασίας των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ.

Πηγές του υπουργείου Ενέργειας κάνουν λόγο για «σύμπτωση απόψεων στη βάση των συμφωνηθέντων» έπειτα από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Μετά την αναβολή των 2 προηγούμενων συναντήσεων την περασμένη Παρασκευή, εξαιτίας αδιαθεσίας την οποία επικαλέστηκε ο υπουργός, η συνάντηση

πραγματοποιήθηκε και οι εκπρόσωποι των Θεσμών ενημερώθηκαν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του Δημοσίου, της ιταλικής Snam και της αζέρικης Socar, για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

Διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς την πρόοδο των ζητημάτων στη βάση των συμφωνηθέντων

Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η εξέλιξη της διαδικασίας των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, καθώς και η επιτυχής εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΑΔΜΗΕ, για την οποία έχουν κατατεθεί δύο προσφορές. Αναφορικά με το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε εκτενής ενημέρωση για την τεχνική βοήθεια που παρέχει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σκουρλέτης: Να μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για «peanuts»

Να μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για «ψίχουλα» (peanuts, όπως είπε) και για ασήμαντη συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους, ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ, χαρακτηρίζοντας ως παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και του συνόλου (65%) της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά την ομιλία του στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ, υπέδειξε ως επιτυχημένο το μοντέλο των Ελληνικών Πετρελαίων, όπου η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε ιδιώτες, αλλά ο ρόλος του Δημοσίου είναι καθοριστικός.

Τους τελευταίους μήνες πήραμε πολλές και σημαντικές αποφάσεις. Αν μπήκε κάποιο στοίχημα, αυτό κερδήθηκε. Επιλύσαμε ζητήματα που εκκρεμούσαν επί χρόνια, δουλέψαμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι, χωρίς κρυφή ατζέντα και με στρατηγική που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον

Αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Ο υπουργός έαναφέρθηκε και στο μοντέλο αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ με διατήρηση του 51% των μετοχών από το Δημόσιο, «έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έως τις αρχες της επόμενης εβδομάδας, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, θα υπάρξει ανακοίνωση θετικών νέων.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε, ακόμη, στους νόμους για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές, την ενεργειακή απόδοση, στα βήματα που έγιναν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά και για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

The post Σκουρλέτης: Σύμπτωση απόψεων στη βάση των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα