Στήριξη της Γαλλίας για μεταρρυθμίσεις και για προσφυγικό

13:19 25/10/2016 - Πηγή: iPop

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα απέστειλε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Ζαν- Μαρκ Ερό επισήμανε πως η Ελλάδα θα έχει την στήριξη της Γαλλίας και για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και για το προσφυγικό.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν πάρα

πολύ καλό δρόμο παρά το γεγονός, ότι παραμένουν πάρα πολλά εργοτάξια’ – τομείς στους οποίους γίνεται δουλειά. Η Γαλλία θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας

Για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ενώ υπήρχαν σενάρια για Grexit, ο Ερό σχολίασε τις «θαρραλέες προσπάθειες και επιλογές του ελληνικού λαού στην μεγάλη του πλειοψηφία επέλεξε να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ενιαίο νόμισμα. Ήταν μια πολύ θαρραλέα και σωστή επιλογή».

Για το προσφυγικό, ο Γάλλος ΥΠΕΞ σημείωσε:

Η Γαλλία αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της, με τα μέσα και την βοήθεια που προσφέρει, να στηρίξει την ελληνική δημόσια διοίκηση, αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες της και σε ό,τι αφορά τα θέματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης, πάντοτε στο πλαίσιο του σεβασμού της Συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο η αγορά, αλλά είναι και οι αξίες που μας δεσμεύουν και τις οποίες προσυπογράφουμε, όπως και οι δεσμεύσεις μας

Κεφάλαιο Κυπριακό

Ελπίζω σύντομα ως Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι μαζί θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι μαζί μπορέσαμε να λύσουμε το Κυπριακό, ώστε η Κύπρος να καταστεί γρήγορα πλήρες μέλος, στο σύνολό της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για κινητοποίηση για το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικό, το οποίο είναι ευρωπαϊκό.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο θέτει προ των ευθυνών και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Οι εταίροι μας πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι έχουν και εκείνοι υποχρεώσεις για την εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εταίρους οι οποίοι λειτουργούν με σύνδρομα φοβικά απέναντι στους πρόσφυγες».

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι θα πρέπει να σεβαστεί τις δικές της υποχρεώσεις αναφορικά με τη συμφωνία για το προσφυγικό. «Στηρίζουμε όλοι στην Ευρώπη, εμείς είμαστε οι πρώτοι που το κάναμε, το συνταγματικό καθεστώς στην Τουρκία. Αλλά πρέπει και η Τουρκία, ακριβώς επειδή την βλέπουμε σαν έναν σύμμαχο που αντιμετωπίζουμε τα δικά της προβλήματα, να σεβαστεί κι εκείνη τις υποχρεώσεις της».

Τέλος, για το Κυπριακό, ο κ.Παυλόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας λύσης που θα περνάει «μέσα από τις Δικοινοτικές Συνομιλίες και θα σέβεται το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το κεκτημένο αυτό υπερασπίζει και προστατεύει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μόνον μια λύση που σέβεται στο ακέραιο την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι ανεκτή από εμάς τους Ευρωπαίους».

Photo: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Στήριξη της Γαλλίας για μεταρρυθμίσεις και για προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα