Σκληρή η στάση των αγροτών- Από βδομάδα η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

07:47 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Με τον πρώτο διχασμό να ήρθε και να τράνταξε τους αγρότες έπειτα από την κατάθεση των προτάσεων στην Κυβέρνηση από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους, δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Το μεγάλο πλήγμα στον αγροτικό κόσμο ήρθε όταν οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών αλλά και άλλων μπλόκων δήλωσαν την δυσαρέσκειά τους με την κίνηση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής να αποστείλει την Δευτέρα τις προτάσεις της στην Κυβέρνηση, ενώ το μπλόκο των Τεμπών μαζί με περίπου ακόμα 30 είχαν στείλει τα αιτήματά τους ήδη

από την Τετάρτη.

Οι αγρότες από τα Τέμπη δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν αναγνωρίζουν την κίνηση των συναδέλφων τους, ενώ ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας κατηγόρησε τους αγρότες που έστειλαν χθες τις προτάσεις ως «υποκινούμενους από την Κυβέρνηση».

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του μπλόκου, ενώ και οι αγρότες της Νίκαιας έχουν φανεί αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Κι εκείνοι ζητούν συζήτηση πάνω στις δικές τους προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, λόγω της Συνόδου Κορυφής των κρατών μελών της Ε.Ε. για το προσφυγικό οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα γίνει πριν από την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως, στο τραπέζι της Κυβέρνησης όσον αφορά την βελτιωτική πρόταση για τους αγρότες φαίνεται πως είναι τόσο η μείωση των εισφορών, όσο και η σταδιακή αύξησή τους.

Τονίζεται πως την Δευτέρα ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε σε δηλώσεις του:

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών, τη δίκαιη και αναλογική κατανομή των φορολoγικών βαρών αντίθετα με την πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Σκληρή η στάση των αγροτών- Από βδομάδα η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα